Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Στα χέρια των εργαζομένων της «Creta Farm» η μάχη για τα δικαιώματά τους

Στους εργαζόμενους στην «Creta Farm» απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, καλώντας τους να οργανώσουν τον αγώνα τους για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που από κοινού έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, οι τράπεζες, οι μέτοχοι και οι υποψήφιοι επενδυτές, είναι για να ισορροπήσει τα δικά τους συμφέροντα και ανταγωνισμούς. Οχι τα δικά σας», σημειώνει η Ομοσπονδία και προειδοποιεί τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν.

Μπροστά στη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, τη Δευτέρα 18/11, τονίζει την ανάγκη να μην πληρώσουν το μάρμαρο των επενδυτικών σχεδίων οι εργαζόμενοι.

Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα πριν από τη σχεδιαζόμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώς. Να κατοχυρωθούν πλήρως όλες οι θέσεις εργασίας. Να μη γίνει καμία απόλυση, καμία βλαπτική μεταβολή σε βάρος των εργαζομένων. «Να κάνουμε σαφές σε κυβέρνηση, τραπεζίτες, επενδυτές ότι θα μας βρουν απέναντί τους αν τολμήσουν και χτυπήσουν τα δικαιώματά μας», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία απαντά στις συκοφαντίες που διαδίδουν οι μηχανισμοί της εργοδοσίας ότι δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους. Ετσι, υπενθυμίζει το αίτημά της για τριμερή συνάντηση στο υπουργείο, που έχει γίνει ήδη από τις 31/7, τη διαρκή πίεση προς την κυβέρνηση, που για μήνες «σφύριζε αδιάφορα», αλλά και την αναβολή της συνάντησης που ορίστηκε μόλις για τις 6/11 μετά από αίτημα εκπροσώπου του νέου σωματείου που συστάθηκε στο Ρέθυμνο, ο οποίος την παραμονή της συνάντησης «ζήτησε αναβολή επικαλούμενος δυσκολίες της εργοδοσίας να παρευρεθεί!».

«Αυτοί που μας κατηγορούν ότι σας αφήσαμε μόνους είναι οι ίδιοι που σε ρόλο εκπροσώπου της εργοδοσίας επέμειναν στην αναβολή της τριμερούς. Μιας διαδικασίας που θα μπορούσε να φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων της "Creta Farm"», τονίζει η Ομοσπονδία. Καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν «τους εργατοπατέρες και τους εργοδοτικούς μηχανισμούς» και μέσα από τη συμμετοχή τους στις εκλογές του νέου σωματείου που θα διεξαχθούν τις επόμενες μέρες.

«Η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο εργοστάσιο περνά μέσα από τη μαζικοποίηση του νέου σωματείου. Δεύτερον, από την κυριαρχία της γραμμής υπεράσπισης του συμφέροντος των εργαζομένων και μόνο. Τρίτον, από την ενότητα του κλάδου και τη συνένωσή σας με όλα τα σωματεία της χώρας στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών. Αυτό γίνεται πράξη μονάχα με την ένταξη του σωματείου σας στην Ομοσπονδία», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ