Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Η πρόληψη και η πολιτική προστασία του λαού δεν είναι "πολυτέλεια" - Οι θέσεις του ΚΚΕ», με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολυδύναμου Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου ΒΙΟΦΙΑΛ του δήμου Ιλίου, «εγκαινιάζοντας» μάλιστα τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου.

Παραβρέθηκαν πολυμελές κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ και τα μέλη του ΠΓ Λουίζα Ράζου, Μάκης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Χιώνης και Γιάννης Πρωτούλης. Επίσης, το «παρών» έδωσαν πρώην δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όμορους δήμους, δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το συνδυασμό του Κόμματος κ.ά.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αμείωτο τόσο για την κεντρική ομιλία όσο και για τις παρεμβάσεις στην εκδήλωση, αφού το περιεχόμενό τους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τις πολύπαθες από την έλλειψη των αναγκαίων υποδομών και μέτρων προστασίας από φυσικά φαινόμενα δυτικές συνοικίες της Αττικής. Η ανησυχία του εργατόκοσμου που κατοικεί σε αυτές εύλογη και οι μνήμες νωπές από καταστροφές που έχουν βιώσει, ως αποτέλεσμα της πολιτικής «κόστους - οφέλους», της υποχρηματοδότησης έργων αναγκαίων για την ίδια τη ζωή του λαού. Ολοφάνερη ήταν και η επικαιρότητα των όσων ανέδειξε η εκδήλωση, αφού πραγματοποιήθηκε μια μέρα που λόγω της έντονης βροχόπτωσης ξύπνησε πάλι ο εφιάλτης στις φτωχογειτονιές της Δυτικής Αθήνας, εκεί που οι κάτοικοι όπως όπως και με αυτοσχέδιες «οχυρώσεις», όπως τσουβάλια με άμμο, προσπαθούν να προφυλάξουν τα νοικοκυριά τους. Αλλωστε, αύριο, 15 Νοέμβρη, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, που αποκάλυψαν όλη τη γύμνια του αστικού κράτους σε ό,τι αφορά την πολιτική προστασία.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε η Αθανασία Ζαρκαδούλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Δυτικών Συνοικιών.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Δημήτρη Κουτζή, πολιτικό μηχανικό, μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ, για την αντισεισμική θωράκιση, την Εύη Γεωργιάδου, χημικό μηχανικό, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τη συνδυασμένη αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, και τον Νίκο Σταματόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Ιλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης μαζικού αγώνα για την πολιτική προστασία του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ