Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αντιπροσωπεία της μειονότητας στην Αλβανία

Με αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Ενωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας / Ομόνοια» και του «Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» συναντήθηκε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Οπως αναφέρεται από το Μαξίμου, οι εκπρόσωποι της μειονότητας παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ξεχωρίζοντας το ζήτημα της «κατοχύρωσης της ελεύθερης άσκησης του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού» στο νόμο της γείτονος που αφορά την προστασία των μειονοτήτων, ενώ υπογράμμισαν «την κρισιμότητα της επίλυσης του περιουσιακού ζητήματος». Αλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν θέματα Εκπαίδευσης και χρήσης της ελληνικής γλώσσας, το ζήτημα των συντάξεων των ομογενών, αλλά και το βοήθημα για τους ανασφάλιστους ομογενείς, καθώς και η υποστήριξη νέων ομογενών επιχειρηματιών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Αλβανία.

Σύμφωνα, πάντα, με την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η πρόοδος και η ευημερία της μειονότητας είναι σημαντική προτεραιότητα και κορυφαίο σημείο της ατζέντας των σχέσεων και του διαλόγου της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ εντάσσεται στο πλέγμα των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Αλβανία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της προοπτικής». Παρέπεμψε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Ε. Ράμα, με τον οποίο «συμφώνησαν να σημειωθούν συγκεκριμένα βήματα προόδου, ξεκινώντας από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα και με προοπτική την οριστική διευθέτηση όλων των εκκρεμών ζητημάτων στις διμερείς σχέσεις».

Να σημειωθεί ακόμη πως σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τους ομολόγους του Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, Μπ. Μπορίσοφ και Ζ. Ζάεφ, αντίστοιχα, στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit 2019».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ