Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Χρωστήρας γυναικών

Εργα της Μ. Κελαϊδή
Εργα της Μ. Κελαϊδή
Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ) στο πολιτιστικό συγκρότημα «ARTOWER AGORA» (Αρμοδίου 10, 6ος όροφος, Βαρβάκειος πλατεία), έκθεση ζωγραφικής της Μάρως Κελαϊδή. Στα έργα της η εικόνα του ανθρώπου, άλλοτε αποσπασματική, κι άλλοτε στο σύνολό της, αναπτύσσεται στο χώρο του έργου με καθαρά ζωγραφικούς όρους και σε συνεχή συσχέτιση με αυτόν πλαστικά. Το πορτρέτο είναι για τη Μ. Κελαϊδή η αφορμή για να εμβαθύνει, τόσο στα μορφολογικά στοιχεία της τέχνης της, όσο στα ψυχικά και αναφορικά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 του Δεκέμβρη.

Τέσσερις νέες καλλιτέχνιδες, οι: Μ. Αλμπάνη, Γ. Δεσύλλα, Γ. Μουρίκη, Μ. Σαρρή, που τελείωσαν την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, παρουσιάζουν τη δουλιά τους σε μια ομαδική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής), από τις 7 έως τις 20 του Δεκέμβρη.

Στην αίθουσα τέχνης «Παρατηρητής» (Π. Π. Γερμανού 25, Θεσσαλονίκη), εγκαινιάζεται στις 7/12 έκθεση έργων της Γεσθημανής. Οπως γράφει η Θ. Στεφανίδου: «... Μετωπικές σκηνογραφίες, πολύχρωμες, συχνά φωσφορίζουσες, διάχυτες από παιδικές αύρες, μια εικονοποιία "παραμυθένια", ένα αλλοπρόσαλλο ταξίδι χωρίς μπούσουλα στη χώρα της κυρίας Ζωγραφικής και της κόρης της...». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org