Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμπόσιο για τον Σικελιανό

Διήμερο συμπόσιο για τον Αγγελο Σικελιανό, με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατό του, οργανώνει στις 6 και 7/12 η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα).

Στις 6/12 μιλούν: Β. Κρεμμυδάς («Ο ιδεολογικός κόσμος του Αγγελου Σικελιανού»), Κ. Γεωργουσόπουλος («Ο Σικελιανός και οι δελφικές γιορτές»), Αθ. Βογιατζόγλου («Desiderata στη μελέτη του Σικελιανού»), Α. Μπερλής («Σικελιανός και Καβάφης: επικαιρότητα και χρήση της ποίησής τους»). Στις 7/12 μιλούν: Ε. Παπάζογλου («Ο Σικελιανός περί θεάτρου»), Δ. Μέντη («Ασυμφωνίες και αμηχανίες των μεταπολεμικών ποιητών απέναντι στο Σικελιανό»), Η. Λάγιος («"Γιάννης Κητς": ωδή και παλινωδία για το χρόνο του ποιητή»), Ρ. Φράγκου - Κικίλια («Το "αρχανδρικό" πάθος του Γ. Π. Σαββίδη για το έργο του Αγγελου Σικελιανού»), Γ. Δάλλας («Μια προσωπική παρέκκλιση με αφόρμηση το "άγραφον"»).


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ