Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8140

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ και δράση

Θερμός προβλέπεται αυτός ο Δεκέμβρης.

Η εργατική τάξη της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, που έχουν γεννήσει οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην οικονομία, στην κοινωνική πολιτική, ενώ ετοιμάζονται τα καινούρια αντιλαϊκά πακέτα σε κοινωνική ασφάλιση, υγεία, πρόνοια, στο συνταξιοδοτικό, στην παιδεία. Ολα αυτά οδηγούν την εργατική τάξη σε αυξημένη ετοιμότητα και προετοιμασία για νέους, σκληρούς ταξικούς αγώνες.

Η αγροτιά της χώρας βρίσκεται ήδη στους δρόμους. Οι αναδιαρθρώσεις στον αγροτικό τομέα έχουν μοναδικό στόχο να συγκεντρωθεί η γη, η παραγωγή, το εισόδημα, σε όλο και λιγότερα χέρια, στα χέρια των δυνάμεων του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα για το μοίρασμα των αγορών και σφαιρών επιρροής, με πρόσχημα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας έχει οδηγήσει στον άδικο πόλεμο κατά λαών και κινημάτων, με άμεση συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Πάνω από δυο μήνες τώρα γιγαντώνεται ένα δυναμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του λαού και της νεολαίας.

Κοινές οι αιτίες και οι αφετηρίες αυτών των κινημάτων. Μπορούν να γεννήσουν τα νέα φύτρα μιας πλατιάς και μαζικής λαϊκής δράσης, για ένα μεγάλο μέτωπο του λαού. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπόθεση αυτή.


ΣΕΛ.  6  -  13

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ προσφέρει - σαν δεύτερη δόση - στην Οικονομική Εξόρμηση, 1.000.000 δρχ. με βεβαιότητα ότι μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ θα υπερκαλύψουμε το πλάνο πριν το τέλος του 2001
  • Ο αντιστασιακός Γιώργης Σπηλιώπουλος στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών 1941-1949 προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας 500.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, για να συνεχίσει το Κόμμα τον αγώνα του για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη, το σοσιαλισμό.

ΑΘΗΝΑ
Ολονύκτιο βήμα καταγγελίας

Οι καταγγελίες διαδέχονταν το τραγούδι και το τελευταίο και πάλι διαδέχονταν οι καταγγελίες. Ωρες ολόκληρες κράτησε το «ολονύκτιο βήμα καταγγελίας», έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, την Παρασκευή προς Σάββατο. Ενα πλήθος εργαζομένων και νέων ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΠΑΜΕ και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, δίνοντας μαχητικό «παρών», καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της «νέας τάξης»


ΣΕΛ.  15


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Φραγμός στην αυταρχική λαίλαπα

Αναγκαία η ανάπτυξη ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και σημαντική η συμβολή της Δημοκρατικής Συσπείρωσης σ' αυτό το κίνημα


ΣΕΛ.  3
Απελευθέρωση ηλεκτρικής ενέργειας

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αποτελεί διδακτικό μάθημα για τους εργαζόμενους, σχετικά με τη δράση του αστικού κράτους για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων του μονοπωλιακού κεφαλαίου


ΣΕΛ.  24  -  26
ΠΕΜΕΝ
Ενας αιώνας δράσης

Παρακαταθήκη η ιστορία ενός αιώνα ζωής και δράσης της ΠΕΜΕΝ για τους μηχανικούς που κρατούν σταθερή τη ρότα της ταξικής αναμέτρησης με τους εφοπλιστές


ΣΕΛ.  16  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ