Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ο θρύλος του Μπάγκερ Βανς»

Ο Ράνουλφ Τζούνα, ξεπεσμένος ήρωας του γκολφ, χρυσό κάποτε παιδί της Σαβάνας και βετεράνος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Το 1931 καλείται να παίξει γκολφ με δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες της εποχής, στο εναρκτήριο παιχνίδι μιας τοπικής διοργάνωσης που αποτελεί τη μοναδική σανίδα σωτηρίας για ολόκληρη την περιοχή από οικονομικής πλευράς. Την αγωνιώδη προσπάθειά του να ξαναβρεί το ξεχασμένο ταλέντο του, ενισχύει ο μυστηριώδης Μπάγκερ Βανς.

Σε όλη του τη ζωή, ο Τζούνα, ξόδευε πολύ χρόνο για να γίνει αυτό που ήθελαν οι άλλοι γύρω του. Ετσι σιγά - σιγά, έχασε τον προσανατολισμό του.

Οταν αρχίζει να χάνει, τα βάζει με τον εαυτό του. Φοβάται ότι κινδυνεύει από δημόσια ταπείνωση. Αυτό που κινδυνεύει πραγματικά είναι η ίδια του η ψυχή.

Στην ουσία η ζωή του υπονομεύεται από την ίδια του την προσωπική του επιτυχία.

Οι συμβουλές του Μπάγκερ Βανς για πιο σωστά χτυπήματα στο γήπεδο καταλήγουν σε ανεκτίμητα μαθήματα ζωής για τον Τζούνα.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Στίβεν Πρέσφιλντ, η ταινία σημαίνει την κινηματογραφική επιστροφή σε μια πιο αθώα εποχή, όταν κυριαρχούσαν οι δυνατές ιστορίες, και η γνήσια ομορφιά.

(The Legent οf Bagger Vance) Κοινωνική, αμερικανικής παραγωγής, 2001. Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Με τους: Ματ Ντέιμον, Γουίλ Σμιθ, Σάρλιζ Θέρον, Τζακ Λέμον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ