Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικός «επίλογος»

Από τις εκδόσεις «Γαλαίος» κυκλοφόρησε ο ετήσιος πολιτιστικός «Επίλογος», γιορτάζοντας τα 10 εκδοτικά του χρόνια. Στις εικονογραφημένες σελίδες του τόμου, που παρουσιάστηκε χτες, 50 άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών κάνουν κριτική αποτίμηση των πολιτιστικών δρώμενων της περιόδου Οκτώβρης 2000 - Σεπτέμβρης 2001. Την ετήσια πολιτιστική έκδοση οραματίστηκε ο Σπύρος Γαλαίος και συνεχίζουν, μετά το θάνατό του, τα παιδιά του, με σύμβουλο έκδοσης τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και συνεργάτες τη Ντάνα Μαγκλάρα και τον Τάκη Βλαστό.

Το θέατρο κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του τόμου. Καταγράφονται παραστάσεις, σε όλη την Ελλάδα. Στον τομέα Γράμματα - Ιδέες παρουσιάζονται οι διακυμάνσεις στη λογοτεχνία μας, στον τομέα της Μουσικής αναφέρονται τα δρώμενα, τα πρόσωπα και οι τάσεις της μουσικής σκηνής. Επίσης αναφέρονται οι τομείς Εικαστικά, Κινηματογράφος, Μέσα Επικοινωνίας, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική.

Τέλος, η συντακτική ομάδα του «Επιλόγου», που από πέρσι αποφάσισε να τιμά κάθε χρόνο ένα πρόσωπο που έχει συμβάλει στην πολιτιστική ζωή του τόπου, φέτος τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη, για την πολυδιάστατη δραστηριότητά του στο χώρο της μουσικής και γενικότερα του πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org