Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Μετατρέπονται σε κερδοφόρο πεδίο κρίσιμες για το λαό υπηρεσίες

Τα άρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει την πόρτα στους επιχειρηματικούς ομίλους να εισέλθουν σε κρίσιμες για το λαό υπηρεσίες των δήμων, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και το πράσινο, όπου δηλαδή υπάρχει «ψητό», ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Οπως σημείωσε, τα άρθρα αυτά, όπως το 179, είναι συνέχεια του θεσμικού πλαισίου των προηγούμενων κυβερνήσεων το οποίο διατήρησε και ενίσχυσε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και έχουν προοπτική «την πλήρη εκχώρηση του "φιλέτου" της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επιχειρηματικούς ομίλους, στον ηλεκτροφωτισμό, με το βλέμμα στραμμένο στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών σχεδιασμών στην Ενέργεια και τις ΑΠΕ, καθώς και στο πράσινο, που συνοδεύεται με την επιχειρηματική εκμετάλλευση ελεύθερων χώρων, πάρκων και τη δημόσια γη», τονίζοντας πως «Τα μέτρα αυτά θα πλήξουν το λαό, που θα πληρώσει πανάκριβα τις υπηρεσίες αυτές, και τους εργαζόμενους, που θα απασχολούνται με μισθούς πείνας και τσακισμένα δικαιώματα για να κερδίζει ο επενδυτής».

Ο Μ. Συντυχάκης πρόσθεσε ότι για να κάνει η κυβέρνηση ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για τους επενδυτές, με το άρθρο 185 «νομιμοποιεί την παράτυπη πρακτική των διά περιφοράς συνεδριάσεων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, δηλαδή με το τηλέφωνο, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το ρόλο τους. Θεωρεί μάλιστα νόμιμες όσες αποφάσεις πάρθηκαν μέχρι σήμερα με αυτόν τον τρόπο και παύει κάθε πειθαρχική και ποινική δίωξη», σημειώνοντας πως πρόκειται και για «φωτογραφική» διάταξη αφού βγάζει «λάδι» δημάρχους που πέρασαν μέτρα σε βάρος λαϊκών οικογενειών διά περιφοράς.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά νοικοκυριά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μη συμβιβαστούν με την ανάπτυξη των λίγων και τα ψίχουλα για τους ίδιους, να συστρατευτούν στον αγώνα για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ