Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Καταγγέλλει τη Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

«Απούσα» η δημοτική αρχή από την ψηφοφορία, για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με την πρεσβεία

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, στη συνεδρίαση της Τρίτης 22 Οκτώβρη, η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την καταδίκη της επέκτασης της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις, η οποία αφορά και στρατιωτικές δομές στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί πως από τη συζήτηση «έλαμψαν διά της απουσίας τους» ο δήμαρχος κ. Παπαστεργίου και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης της σημασίας του θέματος. Η στάση του κ. Παπαστεργίου σηματοδοτεί τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η δημοτική αρχή με την πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας και τον Αμερικανό πρέσβη ιδιαίτερα, τις οποίες δεν θέλει να διαταράξει ούτε στο ελάχιστο.

Αναλυτικά στην πρόταση - ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, επισημαίνονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Τρικκαίων εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του και την έντονη καταδίκη του για την Ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", που ανανέωσε, ενίσχυσε και επέκτεινε η κυβέρνηση, αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας στη Συμφωνία τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και τη νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η Ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας".
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καταδικάζουμε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».
Στον Βόλο οι «ελικοπτεράδες» των ΗΠΑ

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πιάσει στο λιμάνι του Βόλου το πλοίο των Αμερικανών «ENDURANCE», που φέρνει τη νέα φουρνιά δυνάμεων που θα αναπτυχθούν στο Στεφανοβίκειο, και συγκεκριμένα δυνάμεις της 4ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ που θα παραμείνουν για ένα ολόκληρο 9μηνο στην περιοχή, συν όσους διεκπεραιωθούν προς άλλα σημεία, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, στο πλαίσιο «ασκήσεων» - «προβών πολέμου» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ