Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Βέλη» Τραμπ κατά Δημοκρατικών για τις έρευνες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο στόχαστρο της κριτικής του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκαν ξανά ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών, μετά την έναρξη ερευνών για την πιθανότητα να τον παραπέμψουν σε δίκη με το ερωτηματικό της καθαίρεσης.

Πρώτος στόχος του Τραμπ ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, τον οποίο προέτρεψε να αποσυρθεί από την κούρσα των Δημοκρατικών για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020, λέγοντας πως «η οικογένεια Μπάιντεν έχει εξαγοραστεί, τελεία και παύλα». Επόμενη ήταν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, την οποία κατηγόρησε ότι «γνώριζε τα πολλά ψέματα και τις τεράστιες απάτες του ύπουλου Ανταμ Σιφ», προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών, που προΐσταται σε μέρος των ερευνών.

Αφορμή για να ανέβει το θερμόμετρο της έντασης ήταν η εμφάνιση ενός δεύτερου ανώνυμου μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, που φέρεται πως γνωρίζει για τις σχέσεις του Τραμπ με την Ουκρανία. Ο Μαρκ Ζάιντ, εκπροσωπώντας τον νέο μάρτυρα ως δικηγόρος, είπε στο δίκτυο ABC ότι ο πελάτης του προέρχεται «από την κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ