Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Οι ΗΠΑ θα στείλουν 20.000 στρατιώτες στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Φλεβάρη, για να συμμετάσχουν σε πολυεθνική στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας («Defender Europe-20»), σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων τα τελευταία 25 χρόνια στη «γηραιά ήπειρο».

Οπως ανακοίνωσε χτες η Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ (EUCOM), «περίπου 37.000 στρατιώτες από συμμαχικά κράτη και εταίρους των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν, με περίπου 20.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ». Ο αμερικανικός στρατός θα αποστείλει ένα αρχηγείο τμήματος καθώς και τρεις ταξιαρχίες, στο πλαίσιο των επερχόμενων πολεμικών ασκήσεων, συμπληρώνει η EUCOM.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε 10 διαφορετικές χώρες, με τις κύριες ασκήσεις να λαμβάνουν χώρα στη Γερμανία και την Πολωνία και θα κοστίσουν περίπου 340 εκατ. δολάρια. Η EUCOM αναφέρει πως οι στρατιωτικές ασκήσεις «θα είναι οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει από τις ασκήσεις Reforger», δηλαδή τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την εποχή του λεγόμενου Ψυχρού Πολέμου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org