Σάββατο 5 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 6 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΜΠΕΟ GO HOME
Ολοι στο δρόμο! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

  • Στην Αθήνα, Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 12 μ., στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Ολοι στο δρόμο του αγώνα! Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του "Στρατηγικού Διαλόγου" με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Πομπέο, που έρχεται στην Αθήνα. Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών!».

Με αυτό το κάλεσμα, οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, Επιτροπές Ειρήνης, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος καλούν σε ξεσηκωμό ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Πομπέο στην Ελλάδα, που στο πλαίσιο του β' γύρου του «Στρατηγικού Διαλόγου» έρχεται για να «σφραγίσει» τη μετατροπή όλης της χώρας σε δολοφονικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Στην Αθήνα η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, την οποία συγκροτούν εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ, η ΑΣΓΜΕ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος, καλεί το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στη συνέχεια σε πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, για να απαιτήσουμε:

  • Οχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.
  • Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΧΑΝΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΒΣΑ, το ΜΑΣ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ΕΕΔΔΑ και ο ΣΦΕΑ.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται την ίδια μέρα, Σάββατο 5 Οκτώβρη:

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

-- Στην Πάτρα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας).

-- Στην Κατερίνη, στις 12 μ. στο Σιντριβάνι - Πλατάνι.

-- Στην Πτολεμαΐδα, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, για να φύγουν οι βάσεις, ακούστηκε δυνατά ήδη την Παρασκευή το απόγευμα απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη και από τη Θεσσαλία έως τη Δυτική Ελλάδα, στις συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν οι κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς (αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης).

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται τόσο χειρόγραφα όσο και ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement) η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στη Συμφωνία, και έχει συγκεντρώσει ήδη χιλιάδες υπογραφές.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org