Σάββατο 5 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 6 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Κεφαλονιά η δυνατή βροχόπτωση την Παρασκευή. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που πλημμύρισαν οι δρόμοι στο χωριό της Αγίας Ευφημίας, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Για να αδειάσουν οι δρόμοι του χωριού από τη λάσπη, συνεργεία της Περιφέρειας και του δήμου Σάμης έσπασαν το τοιχίο της παραλιακής για να τρέξει η λάσπη στη θάλασσα.

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε στο ύψος της Λεύκας, στον Πειραιά, εξαιτίας πτώσης ενός δέντρου. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναμένονταν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού.

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο προκάλεσε η βροχή στο νομό Ιωαννίνων. Από θαύμα γλίτωσε 80χρονος, όταν κατέρρευσε το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο, τη στιγμή που βρισκόταν στο σημείο της κατολίσθησης με το αυτοκίνητό του. Το οδόστρωμα κατέρρευσε μέσα στον οικισμό και ο ηλικιωμένος απεγκλωβίστηκε από τους συγχωριανούς του. Ειδικότερα, σημειώνονταν κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων και «ποτάμια» με φερτά υλικά σε πολλά σημεία, από τα Τζουμέρκα έως την Κόνιτσα.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι και στην Ηγουμενίτσα, ενώ από την κακοκαιρία πλήγηκαν και οι δήμοι Τρικάλων και Φαρκαδόνας. Στα ορεινά των Τρικάλων, οι καταστροφές από τις καταιγίδες εντοπίζονταν σε καταπτώσεις βράχων. Ολική καταστροφή υπήρξε σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και στα κηπευτικά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org