Σάββατο 5 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 6 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Διεκδίκησαν λύσεις στα προβλήματα των σχολείων

Eurokinissi

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Οκτώβρη πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για τα προβλήματα των σχολείων.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκαν: Η συνεχιζόμενη αδιοριστία, που στερεί το δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να έχουν τον δάσκαλό τους στην τάξη από την αρχή της χρονιάς και καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές σε εργασιακή περιπλάνηση, με μισά δικαιώματα. Τα προβλήματα στις υποδομές και το δικαίωμα σε σύγχρονα ασφαλή σχολεία. Το περιεχόμενο του σχολείου, που βρίσκεται μακριά από τη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Το μέλλον που ετοιμάζεται για τους σημερινούς μαθητές, σε μία εργασιακή ζούγκλα και με το δικαίωμα στη συλλογική δράση και διεκδίκηση στο γύψο.

«Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που δεν έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών του λαού αλλά τα κέρδη», σημείωσε ο Σπ. Μαρίνης, εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αναφερόμενος στα οξυμένα προβλήματα στην Εκπαίδευση. Τόνισε δε ότι η κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των δύο πανεργατικών απεργιών και ότι θα υπάρχει κλιμάκωση, με συλλογική δράση μέσα από τα σωματεία.

Με συνθήματα για την ανάγκη μαζικών διορισμών και αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, οι εκπαιδευτικοί συνέχισαν να διαδηλώνουν παρά τη βροχή. Από το βήμα της συγκέντρωσης καταδικάστηκαν οι υποδείξεις της κυβέρνησης προς το συνδικαλιστικό κίνημα, τονίστηκε ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλά η κυβέρνηση σημαίνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων πήραν το λόγο μεταφέροντας εικόνα ελλείψεων σε σχολεία των περιοχών τους. Στο υπουργείο Παιδείας διαδήλωσαν την ίδια ώρα και φοιτητές.

  • Σε παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 9.30 το πρωί καλεί η ΑΣΓΜΕ στο Ευγενίδειο Ιδρυμα, με αίτημα να μην υλοποιηθεί το πρόγραμμα FLEX στα σχολεία. Πρόκειται για πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αφορά υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org