Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του Σαββάτου!

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η σύσκεψη για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Από την περσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ
Από την περσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 7/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνουν τη μάχη ώστε η απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα που απευθύνουν, να εκφραστεί με μαζική συμμετοχή σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων στο συλλαλητήριο του Σαββάτο, αλλά και στη σύσκεψη που οργανώνει σήμερα Πέμπτη το ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, με θέμα: «Το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση, στην πάλη και δράση είναι αδιαπραγμάτευτο. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν επίσης, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο του Σαββάτου, καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με συσκέψεις. Καλούν τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους να δώσουν μαχητική οργανωμένη αγωνιστική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Χτες, οι διανομείς (ντελίβερι), μαζί με το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΣΕΤΕΠΕ), πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη κινητοποίηση - πανεξόρμηση, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης περιόδευσε σε υπηρεσίες των δήμων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, ενώ για σήμερα προγραμματίζει περιοδείες σε αμαξοστάσια και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αύριο σε ΦΟΔΣΑ Μαυροράχης και στα δημαρχεία Πολυγύρου και Ν. Μουδανιών.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Θεσσαλονίκης σήμερα περιοδεύει σε εργοτάξια συμβατικής οικοδομής σε Ωραιόκαστρο και Δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ προγραμματίζει συνέλευση στο εργοτάξιο του Αεροδρομίου. Αύριο Παρασκευή προγραμματίζει συνέλευση στο εργοτάξιο του Μετρό στο ΜΑΚΡΟ.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις περιοδείες στις φαρμακαποθήκες. Σήμερα περιοδεύει σε ΒΑΣΙΚΑΛΟ και ΖΙΟΥΤΑ και αύριο σε ΣΤΡΟΥΜΤΣΑ.

Το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού - Τροφίμων σήμερα θα περιοδεύσει σε ΜΕΒΓΑΛ, ΚΟΝΒΑ και EURIMAC στην περιοχή του Κιλκίς και αύριο Παρασκευή σε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΔΕΛΤΑ, ΠΑΣΣΙΑ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ και ΜΥΘΟΣ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Περιοδείες προγραμματίζονται επίσης στον ΟΑΣΘ, σε σχολεία και σε εμπορικά καταστήματα.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί η Διοίκηση της ΠΟΕΕΠ όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων. Καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., μπροστά στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς».

Στον ίδιο χώρο, επίσης στις 5.30 μ.μ., οργανώνει προσυγκέντρωση και ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης.

Εμποροϋπάλληλοι: Με εφόδιο την αγωνιστική πείρα, σχεδιάζουν τη συνέχεια

Μπροστά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ συνεχίστηκε η δουλειά που άνοιξε στον κλάδο του Εμπορίου το προηγούμενο διάστημα. Μια πρώτη αποτίμηση αυτής της δουλειάς, μαζί με τη συζήτηση για την αγωνιστική συνέχεια, έγινε στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Μέσα από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε, αναδείχθηκε ο κοινός παρονομαστής όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Από το πιο «μικρό» πρόβλημα, όπως είναι ο χώρος των διαλειμμάτων, μέχρι το πιο μεγάλο, όπως το πετσόκομμα των μισθών, από το πιο εμφανές, όπως οι απλήρωτες ώρες εργασίες, μέχρι το πιο καλά κρυμμένο, όπως οι δεκάδες εργατικές ασθένειες και τα μυοσκελετικά προβλήματα που τους σακατεύουν λίγο - λίγο, όλα έχουν κοινή ρίζα: Την ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων, την εξασφάλιση όλο και μεγαλύτερου κέρδους για την εργοδοσία, η οποία προϋποθέτει την ένταση της αντεργατικής επίθεσης.

Στη συνέλευση μεταφέρθηκε πείρα από μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Σωματείο, με θετικά αποτελέσματα σε μια σειρά περιπτώσεις, όπως ανακλήσεις απολύσεων, καταβολή απλήρωτων δεδουλευμένων, εξασφάλιση μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα, με συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, με πλαίσιο πάλης κόντρα στην ανάπτυξη που τσακίζει τους εργάτες, με αιτήματα με βάση τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Επίσης αποφασίστηκε, μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση ενάντια στη συλλογική δράση των εργαζομένων και τα συνδικάτα, να στηρίξουν τις αποφάσεις δεκάδων σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, για απεργία τη μέρα που θα τολμήσουν να φέρουν στη Βουλή τον νόμο για το ξεδόντιασμα των σωματείων.

Οργανωμένη μετακίνηση από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλούν παράλληλα συνδικάτα και οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, προετοιμάζοντας την οργανωμένη συμμετοχή των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλούν εργάτες και αγρότες σε μαζική συμμετοχή και ανακοινώνουν αναχώρηση λεωφορείων το Σάββατο στις 3.30 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο.

Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ οργανώνει αναχώρηση με λεωφορεία στις 3 μ.μ., πίσω από τον Αγιο Νικόλαο.

Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει μεταφορά για το συλλαλητήριο με αναχώρηση λεωφορείων στις 3 μ.μ. από το δημαρχείο Πτολεμαΐδας και στις 3.30 μ.μ. από το δημαρχείο Κοζάνης.

Οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία ετοιμάζουν επίσης οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις από τη Θεσσαλία, από Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο (αναχώρηση από το δημαρχείο Βόλου στις 1.30 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org