Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο, στη ΔΕΘ, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή.

«Οι "έξι βασικοί άξονες" για την Ανώτατη Εκπαίδευση που έχει ανακοινώσει από το καλοκαίρι η υπουργός Παιδείας, είναι η "βελτιωμένη" για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων έκδοση όσων ήδη εφαρμόζονται στα Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια. Αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει γερά στο αντιλαϊκό έδαφος που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν αμφισβητεί ούτε παράγραφο από τους νόμους που τόσα χρόνια εφαρμόζονται στο Πανεπιστήμιο και σαρώνουν τα δικαιώματά μας, την πλειοψηφία των οποίων ψήφιζε άλλωστε και ως αντιπολίτευση», τονίζει το ΜΑΣ στην ανακοίνωσή του.

Μπροστά στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και τα εκρηκτικά προβλήματα γύρω από το ζήτημα της στέγασης, διεκδικεί μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν σπίτι και καταγγέλλει την πολιτική υποβάθμισης της φοιτητικής μέριμνας και των ελάχιστων Εστιών, τις περικοπές στο στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, που αναγκάζουν χιλιάδες οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Με ανυποχώρητο αγώνα κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης, ισχυροποιούμε την πάλη μας, ζωντανεύουμε το Πανεπιστήμιο με πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα! Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση να ξεμπερδέψει με τους αγώνες μας!», υπογραμμίζει το ΜΑΣ και καταγγέλλει την κατάργηση του ασύλου, που στόχο έχει «να κάνουν ανενόχλητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις μπίζνες τους στις πλάτες μας, να περνάει χωρίς εμπόδια η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας».

Καλεί, τέλος, τους φοιτητές να συμπορευτούν με τους εργαζόμενους, τα σωματεία και το ΠΑΜΕ, στη βάση των κοινών τους συμφερόντων και διεκδικήσεων για «ολοκληρωμένη μόρφωση, δωρεάν σπουδές, δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο(2022-01-18 00:00:00.0)
Για τη συμβολή της ΚΝΕ στην ανάπτυξη των αγώνων στα πανεπιστήμια(2019-11-27 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρες μαζικές διεργασίες για την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος(2019-11-09 00:00:00.0)
«Ούτε σκέψη για μείωση όσων δικαιούνται δωρεάν σίτιση»(2019-06-13 00:00:00.0)
Τα όνειρά μας δεν χωρούν στο σάπιο σύστημά τους(2019-05-10 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» για την Εκπαίδευση(2019-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ