Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις στην Εθνική Τράπεζα

Σε οργάνωση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα και σε πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους καλεί το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα η Εθνική Τράπεζα έχει προχωρήσει σε σωρηδόν απολύσεις συναδέλφων που εργάζονται με καθεστώς ενοικίασης, με στόχο την απόλυση του 10-15% των ενοικιαζόμενων μέχρι το τέλος του χρόνου. Με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικού κόστους, προχωρά σε κατά γράμμα τήρηση των μνημονιακών νόμων όλων των κυβερνήσεων, επιδιώκοντας μείωση του προσωπικού, καταπάτηση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων, επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη"».

«Οι κινήσεις αυτές», προσθέτει το κλαδικό Σωματείο, «είναι στο ίδιο μοτίβο με τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς και την απόσχιση του κλάδου των "κόκκινων" δανείων, αλλά και στις υπόλοιπες τράπεζες. Είναι κοινός ο στόχος των τραπεζιτών, την ίδια στιγμή που το σύνολο των εργαζομένων θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά τη στόχευση του κεφαλαίου για χιλιάδες πλειστηριασμούς με την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που κάθε άλλο παρά προστατεύει την πρώτη κατοικία».

«Την ίδια ώρα», καταγγέλλει, «οι πλειοψηφίες στα επιχειρησιακά σωματεία στις τράπεζες και στην Εθνική δεν βγάζουν τσιμουδιά για τις απολύσεις "δανεισμένων" και "ενοικιαζόμενων" συναδέλφων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται για πάνω από δέκα χρόνια στις τράπεζες. Η στάση αυτή των πλειοψηφιών στα επιχειρησιακά σωματεία και της ΟΤΟΕ, οι οποίοι δεν θεωρούν καν συναδέλφους αυτούς τους εργαζόμενους, διευκολύνει μόνο την εργοδοσία και τα σχέδιά της».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τους συναδέλφους από τρίτες εταιρείες να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να επικοινωνήσουν άμεσα με το κλαδικό Σωματείο, να συσπειρωθούν σε αυτό, να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org