Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Σε ετοιμότητα τα συνδικάτα με απεργιακές αποφάσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης

Σε ετοιμότητα να δώσουν απάντηση με απεργία στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας να βάλουν τα συνδικάτα στο γύψο, καλούν τους εργαζόμενους συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Με συσκέψεις, συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες ενημερώνουν τους εργαζόμενους γύρω από τα κυβερνητικά σχέδια για νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, με την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας, ακόμα και για τις αρχαιρεσίες σωματείων, με το φακέλωμα του «ηλεκτρονικού μητρώου» για τα συνδικάτα, αλλά και ενάντια στο νέο χτύπημα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με «ρήτρες εξαίρεσης» επιχειρήσεων από αυτές.

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, οργανώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα, τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και τη συνέχεια της δράσης τους, με αποφάσεις για απεργιακή ετοιμότητα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας.

Στις οργανώσεις που έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις προστίθενται το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά.

Επίσης, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

-- Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί σε σύσκεψη σήμερα, Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσά του στο Βαθύ.

-- Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί σε συνέλευση - σύσκεψη σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 9/9, στις 8 μ.μ., για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

-- Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 10/9, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27). Στο μεταξύ προχωρά σε παρεμβάσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων: Σήμερα, Πέμπτη, σε «ΣΟΛ», «ERNST & YOUNG» και «DELOITTΕ». Αύριο, Παρασκευή, σε «ASD». Τη Δευτέρα σε «Metalign», «PwC» και λογιστικά γραφεία του κέντρου της Αθήνας.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του Συνδικάτου, στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί: Σήμερα, Πέμπτη, στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Αύριο, Παρασκευή, το πρωί στο εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου» στον Πειραιά και το μεσημέρι στο εργοτάξιο της «ORBIT» (Κηφισίας και Λασκαρίδου).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org