Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Στις 11 Σεπτέμβρη η κινητοποίηση ενάντια στα «καζάνια του θανάτου»

Συγκέντρωση στις 18.30 έξω από το πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και πορεία προς τις εγκαταστάσεις της «Oil One»

«

Εξω τα καζάνια του θανάτου - Δεν συμβιβαζόμαστε με τις επικίνδυνες ουσίες που απειλούν εμάς και τα παιδιά μας!». Με το σύνθημα αυτό μαζικοί φορείς των περιοχών Κερατσινίου και Δραπετσώνας καλούν σε αγωνιστική κινητοποίηση την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη, που περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 18.30, έξω από το πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας, και πορεία προς τις εγκαταστάσεις της «Oil One».

Οπως επισημαίνεται από τους φορείς, η ζωή των κατοίκων της περιοχής γίνεται ανυπόφορη εξαιτίας της λειτουργίας διυλιστηρίων και καζανιών, που έχει ως αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία και την έκλυση επικίνδυνων ουσιών στην ατμόσφαιρα.

Οπως αναφέρεται, ειδικά τους τελευταίους μήνες η κατάσταση με τη δυσοσμία έχει φτάσει σε σημείο οι κάτοικοι να μην μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ υπενθυμίζουν ότι το 2018, που οι ζέστες ξεκίνησαν νωρίτερα, έκλεισαν ακόμα και τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή με απόφαση του δήμου, καθώς καταγράφηκαν λιποθυμικά επεισόδια μαθητών.

Από τους συλλόγους καταγγέλλεται το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πλάτες της δημοτικής αρχής, φρόντισε για την παραπέρα αδειοδότηση της βιομηχανικής αυτής δραστηριότητας για άλλα 20 χρόνια, νομοθετική ρύθμιση που συνεχίζει να έχει σε ισχύ η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

«Με όλη την πολιτική τους θωρακίζουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή στη δική μας ζωή», επισημαίνει ο Τερψηχώρος Πολιτιστικός Σύλλογος, καλώντας τους εργαζόμενους της περιοχής και τις οικογένειές τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Αντίστοιχα, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής σημειώνει πως «επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι οι λαϊκές ανάγκες και η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι ασυμβίβαστα, δεν συναντιούνται πουθενά» και καλεί σε ξεσηκωμό το λαό της περιοχής.

Απαιτούν:

-- Να φύγουν τα «καζάνια του θανάτου» από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές και να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση.

-- Αμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικό δρόμο διαφυγής, κ.λπ.

-- Αμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org