Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και άλλα σχολεία κρίνονται ακατάλληλα λόγω του σεισμού της 19ης Ιούλη

Στο ...παρά 5 της έναρξης της σχολικής χρονιάς εμφανίζονται και στο Αιγάλεω σχολικά κτίρια που δεν θα ανοίξουν

20 χρόνια από το σεισμό του 1999, οι ελλείψεις παραμένουν και νέα προβλήματα προστίθενται μετά τον τελευταίο σεισμό
20 χρόνια από το σεισμό του 1999, οι ελλείψεις παραμένουν και νέα προβλήματα προστίθενται μετά τον τελευταίο σεισμό
Συνεχίζουν να προστίθενται σχολεία, τα οποία στο ...παρά 5 της έναρξης της σχολικής χρονιάς διαπιστώνεται ότι δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν λόγω ζημιών από το σεισμό της 19ης Ιούλη. Στα σχολεία με ζημιές στο Χαϊδάρι, στο Ν. Ηράκλειο, στις Αχαρνές προστίθενται σχολεία και στο Αιγάλεω, όπου κρίνονται ακατάλληλα τα κτίρια του 1ου Γυμνασίου - Εσπερινού Γυμνασίου/Λυκείου, του 7ου και του 11ου Δημοτικού, του Ειδικού Δημοτικού - 17ου Δημοτικού - 15ου & 28ου Νηπιαγωγείου. Με βάση αυτήν την κατάσταση, προωθούνται οι «λύσεις» της μεταστέγασης και των απογευματινών βαρδιών, προσθέτοντας κι άλλες δυσκολίες στην καθημερινότητα των λαϊκών οικογενειών.

Σε ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Αιγάλεω Αττικής του ΚΚΕ σημειώνουν ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα συνταχθούν μελέτες για την αποκατάσταση των σχολείων. Τονίζουν ότι «προφανώς το πρώτο και επείγον ζήτημα είναι η πλήρης προστασία και ασφάλεια των μαθητών, όμως ο χρόνος αποκατάστασης των ζημιών για όλα τα σχολεία πρέπει να γίνει υπόθεση του λαού της περιοχής».

Οι Οργανώσεις του Κόμματος αναδεικνύουν τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τις ελλείψεις αντισεισμικής θωράκισης, ενώ αναφερόμενες στις δημοτικές αρχές του Αιγάλεω υπογραμμίζουν: «Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της διοίκησης του δήμου Αιγάλεω και της προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς φτάσαμε στο "και 5" για να διαπιστωθούν κενά και ελλείψεις, και η σημερινή (ΝΔ) που "νίπτει τας χείρας της". Μεγάλες είναι οι ευθύνες όλων των παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς κάθε χρόνο το σχετικό κονδύλι που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του δήμου (τον οποίο και ψηφίζουν σταθερά, πλην της "Λαϊκής Συσπείρωσης"!) είναι μηδαμινό. Μόνο για το 2019 αντιστοιχεί στο αστείο ποσό των 10.000 ευρώ!».

Οι ΚΟ του ΚΚΕ απευθύνουν κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας:

-- Να ληφθούν μέτρα προσεισμικού ελέγχου και προστασίας για τα δημόσια κτίρια και τους χώρους συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων (εργασιακοί χώροι, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φροντιστήρια, χώροι συγκέντρωσης και διασκέδασης της νεολαίας κ.τ.λ.).

-- Να διασφαλίζεται ουσιαστικός και συνεχής έλεγχος της στατικής επάρκειας και ασφάλειας σε περίπτωση σεισμού όλων των κτιρίων.

-- Να υπάρξει προσανατολισμός των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους στον έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης για την ουσιαστική και συνδυασμένη εφαρμογή των κανονισμών για την εργασιακή και δημόσια ασφάλεια.

-- Να εκπονηθεί ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης τεχνολογικών και φυσικών καταστροφών με εκπαίδευση και ενημέρωση του πληθυσμού, κρατική χρηματοδότηση για ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας.

-- Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία στην Τοπική Διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ