Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα αγώνα για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Μεταναστών - Προσφύγων του ΠΑΜΕ στην οποία αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκοντας έτοιμο το έδαφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνει την αντιμεταναστευτική πολιτική στον ίδιο δρόμο υλοποίησης της καταστροφικής για πρόσφυγες και νησιώτες συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που κρατά εγκλωβισμένους στα ελληνικά νησιά χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες μη επιτρέποντάς τους να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Ηδη ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων αυξάνεται. Πάνω από 1.300 άνθρωποι ήρθαν στη χώρα μας σε Σάμο, Λέσβο κ.λπ. Η μεταφορά ορισμένων προσφύγων στη Νέα Καβάλα Κιλκίς και αλλού επιδεινώνει το πρόβλημα. Τους στοιβάζουν σε πρόχειρες κατασκηνώσεις με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό στρώνει παραπέρα το δρόμο με ένταση της καταστολής. Ενισχύει τον μηχανισμό απελάσεων, με την απαράδεκτη απόφαση για κατάργηση της εξέτασης ασύλου δεύτερου βαθμού και με την αυξημένη παρουσία της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ που ευθύνεται για τον ξεριζωμό ολόκληρων λαών και της Frontex να σουλατσάρουν στο Αιγαίο.

Πιστή η κυβέρνηση της ΝΔ στο δόγμα υπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε σημαιοφόρος, εμπλέκει όλο και περισσότερο το Μεταναστευτικό στα ευρωατλαντικά παζάρια και τις αντιθέσεις.

Οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα και τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, που έχουν ως θύματα τους εργαζόμενους όλων των χωρών και κερδισμένους μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους, που διαιωνίζουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, αποτελούν την αιτία για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

-- Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών.

-- Να κλείσουν οι "Μόριες", Κέντρα κράτησης - hot spots στα νησιά και τον Εβρο. Να μη δημιουργηθούν νέες.

-- Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας.

-- Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

-- Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.

-- Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος ή φυλακισμένος.

-- Οχι στην κατάργηση του β' βαθμού εξέτασης ασύλου.

-- Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές.

-- Να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών εργατών για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ