Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα από την ΟΓΕ

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Με ανακοίνωσή της απευθύνεται στις γυναίκες και τις καλεί να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο, να μη συμβιβαστούν με τη ζωή - λάστιχο και με την επίθεση διαρκείας από την ΕΕ και την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η ΟΓΕ αναφέρει:

«Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων μητέρων κρύβεται η αγωνία τους για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι' αυτό και επιδιώκουν να αυξήσουν τη γυναικεία απασχόληση με "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις, με ωράρια - λάστιχο, με μισθούς πείνας και με πετσοκομμένα μέτρα στήριξης της μητρότητας (άδειες και επιδόματα).

Δεν τους έπιασε ο πόνος για να ανακουφιστεί η εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα, να έχει μια ζωή όπως της αξίζει το 2019. Δεν έχουν πρόθεση να απαλλάξουν τη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη γυναίκα από το βάρος της φροντίδας των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμεΑ, του νοικοκυριού που πέφτει στις πλάτες μας, λόγω των υποβαθμισμένων ή ανύπαρκτων ή εμπορευματοποιημένων κοινωνικών υπηρεσιών.

Η κρατική προστασία περιορίζεται σε ορισμένα επιδόματα, ως ένα "ελάχιστο" δίχτυ για την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Γιατί οι ανάγκες προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας λογαριάζονται με τη λογική του "κόστους" για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος, ενώ δίνουν προτεραιότητα και χρήματα για προνόμια και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς κολοσσούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ