Τρίτη 20 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Πέμπτη η συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν

Μπαγκάζια για Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αυτή την Πέμπτη 22/8 ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Γαλλία για συνάντηση με τον Εμ. Μακρόν, ενώ αντίστοιχο ταξίδι θα κάνει την ερχόμενη Πέμπτη 29/8 στη Γερμανία, όπου θα συναντήσει την Αγκ. Μέρκελ. Ακολουθεί αρχές Σεπτέμβρη επίσημη επίσκεψή του στην Ολλανδία.

Στην περιοδεία του αυτή στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αναμένεται να παρουσιάσει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «τρέξει» τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις πάνω στο έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε σε επόμενη φάση να διαπραγματευθεί κάποια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων, αναζητώντας πρόσθετα χρηματοδοτικά περιθώρια για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη - Μακρόν, η γαλλική προεδρία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις». Εκφράζει τέλος την προσδοκία της για «ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγικής σύμπραξης» των δύο χωρών, δηλαδή για περισσότερες μπίζνες για λογαριασμό γαλλικών μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ