Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πλήθος αντιλαϊκών ρυθμίσεων με διαδικασίες «ψεκάστε - σκουπίστε»

Το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις απαράδεκτες συνοπτικές διαδικασίες του κατεπείγοντος, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου «μαμούθ» με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει το μπαράζ ρυθμίσεων επιτάχυνσης των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα, πατώντας στις στέρεες βάσεις που έχει θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προδιαγράφοντας την ένταση της επίθεσης σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 119 άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου περιέχουν πλήθος αντιλαϊκών ρυθμίσεων, που περιλαμβάνουν από αλλαγές για την πλήρη λειτουργία των ΟΤΑ ως ανωνύμων εταιρειών και διαχειριστών των επιχειρηματικών συμφερόντων, μέχρι την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Και όλα αυτά κατακαλόκαιρο, για να αποφύγει αντιδράσεις. Δεν παραλείπει βέβαια και η ΝΔ, με το «καλημέρα» της διακυβέρνησής της, να ξεκινήσει τις απευθείας παροχές και τα «δωράκια» στους επιχειρηματικούς ομίλους, αρχίζοντας από τους φαρμακοβιομήχανους και φαρμακέμπορους.

Το ΚΚΕ, για να αναδείξει τον βαθιά αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, που σηματοδοτείται και από το άρθρο 64 για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο απαίτησε να αποσυρθεί. Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αναμένεται αργά το βράδυ απόψε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο όνομα των «αναγκών της αγοράς» η επιχείρηση κατάργησης του ασύλου(8/8/2019)
Πλήθος αντιδραστικών ρυθμίσεων από την κορυφή ως τα νύχια(6/8/2019)
Καταγγέλλει αντεργατική διάταξη για τους ΟΤΑ(6/8/2019)
Σήμερα το πολυνομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» που θέλει το κεφάλαιο(25/7/2019)
Αποφασισμένος να «τρέξει» παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα(28/6/2019)
Στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη βδομάδα(9/5/2018)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org