Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους

Μεγάλη συγκέντρωση στη Χαλκηδόνα

Αποψη από την κινητοποίηση των αγροτών στα Μάλγαρα
Αποψη από την κινητοποίηση των αγροτών στα Μάλγαρα
Μεγάλη συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους πραγματοποίησαν χτες στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού, ενώ και χτες γινόταν όλο και πιο μαζική η συμμετοχή των αγροτών με τα μηχανήματα τους στις πλατείες πολλών χωριών.

Από το πρωί οι παραγωγοί της Χαλκηδόνας άρχισαν να βγάζουν τα τρακτέρ τους στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας και να τα παρατάσσουν κατά μήκος της οδού. Οι αγρότες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης, ενώ δήλωναν ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, καθώς περιμένουν ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνονται όλο και πιο μαζικοί οι αγώνες. Κύριο αίτημά τους είναι η διασφάλιση της τιμής του βαμβακιού, ζητώντας άμεσα να την ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς και η λήψη μέτρων για τις επιπλέον ποσότητες της παραγωγής. Συγκεκριμένα, έλεγαν, ότι τα εκκοκκιστήρια θα πρέπει να παραλαμβάνουν και τις ποσότητες του προϊόντος τους που χαρακτηρίζονται μη επιλέξιμες. «Δεν ξέρουμε πού θα αποθηκεύσουμε τις ποσότητες βαμβακιού που δεν περιλαμβάνουν τα εκκοκκιστήρια, με αποτέλεσμα αυτό να καταστρέφεται», τόνιζαν.

Αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ τους στις πλατείες ή σε επαρχιακούς δρόμους. Μετά τη Χαλάστρα και την Επανωμή, μεγάλες συγκεντρώσεις αγροτών με τα αγροτικά τους μηχανήματα έγιναν χτες στα Κύμινα και στα Μάλγαρα.

Επίσης από χθες οι αγρότες της Πέλλας βγήκαν στους δρόμους, ενώ αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες να μαζικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις, μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιούνται σε συνεταιρισμούς και αγροτικούς συλλόγους. Ηδη η συντονιστική επιτροπή αγώνα των αγροτών του Ν. Πέλλας που απαρτίζεται από μέλη των δύο Ομοσπονδιών, προέδρους συνεταιρισμών, εκπροσώπους συνεταιριστικών και αγροτικών συλλόγων διευρύνεται συνεχώς και μέχρι αργά χτες το βράδυ τα μέλη της συσκέπτονταν με σκοπό τον προγραμματισμό για μαζική κάθοδο των αγροτών στις κινητοποιήσεις.

Με προκήρυξή της η Αγροτική Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) καλεί τους αγρότες της Μακεδονίας να πάρουν μέρος με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους στις κινητοποιήσεις, με σκοπό να βάλουν ένα τέλος στην παραπληροφόρηση του υπουργείου Γεωργίας και της κυβέρνησης και να αποτρέψουν την αντιαγροτική, καταστροφική πολιτική Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβέρνησης.

«Τώρα είναι καιρός για δράση, καιρός για αγώνες. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, αύριο θα είναι πολύ αργά. Τώρα με τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορούμε να τους σταματήσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας, να ανατρέψουμε αντιαγροτικούς κανονισμούς και αποφάσεις», τονίζεται στην προκήρυξη της ΛΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ