Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ρόλος «παγκόσμιου χωροφύλακα»

Μονότονα σχεδόν, ο νέος υπουργός Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου, διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να σταλούν Ελληνες στρατιωτικοί στο Αφγανιστάν, επιχειρώντας μ' αυτόν τον τρόπο να απαντήσει σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για τη φιλοπόλεμη και τυχοδιωκτική πολιτική της. Μετά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των κρατών - μελών της ΕΕ, το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες, ο Γ. Παπαντωνίου «νομιμοποίησε» και καθαγίασε τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω του ευρωστρατού!

«

Ο ευρωστρατός αποκτά αξιοπιστία και ικανότητα να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στη διαχείριση κρίσεων, που μπορεί να προκύψουν σε διάφορα σημεία, είτε της περιοχής μας, αλλά και, ευρύτερα θα έλεγα, του πλανήτη»(!), δήλωσε συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του συμβουλίου. Ο ευρωστρατός, που θα είναι «μάχιμος» το 2003, έχει σαφή αποστολή: Να αναδείξει την Ευρώπη «σε έναν αξιόπιστο παίκτη στη διεθνή σκηνή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας», σύμφωνα με τα λόγια του υπουργού Αμυνας. Ο λόγος που καθιστά αναγκαία τη δράση του ευρωστρατού δεν είναι άλλος από τη διακαή επιθυμία της ΕΕ να ενισχύσει το ρόλο της ως «παγκόσμιου χωροφύλακα», αλλά υπάρχει και η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ο «εχθρός», που ως αφορμή δικαιολογεί τη δράση του, είναι αυτός που ανακαλύφθηκε μετά την 11η Σεπτέμβρη: Η «αόρατη» τρομοκρατία! «Τρομοκρατικά δίκτυα φαίνεται(!) ότι υπάρχουν σε αρκετά εκτεταμένη βάση, δε γνωρίζουμε ούτε πόσα ακριβώς είναι, ούτε τι προθέσεις έχουν(!)... αλλά θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα μακροχρόνιο αγώνα, που θα έχει σαν αντικείμενο την εξάρθρωση των τρομοκρατικών δικτύων», είπε ευθέως ο Γ. Παπαντωνίου. Αυτή είναι πλέον η αποστολή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: «Στη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που προωθούμε, περιλαμβάνουμε και το στόχο της αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας», ξεκαθάρισε ο ασυγκράτητος υπουργός Αμυνας.

Εύκολα μάλλον γίνεται αντιληπτό τι σημαίνουν οι παραπάνω εξελίξεις. Πιο εύκολα, αν ληφθεί υπόψη το περιεχόμενο που δίνουν στον ορισμό της λέξης «τρομοκρατία» οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Τρομοκράτης βαφτίζεται εκείνος, που τολμά να αμφισβητεί και αγωνίζεται για την ανατροπή της «νέας τάξης πραγμάτων». «Εχθρός», με άλλα λόγια, είναι οι λαοί, είτε εντός συνόρων, είτε εκτός, που δεν ανέχονται το καθεστώς της «νέας τάξης» και θέλουν να διαφεντεύουν μόνοι τις τύχες τους. Απέναντι σ' αυτόν τον εχθρό, θωρακίζεται με όλα τα μέσα και συγκροτεί σιδερόφρακτους και παντοδύναμους στρατούς. Η διαιώνιση της κυριαρχία της «νέας τάξης», με την ωμή βία και τρομοκρατία και η καταδυνάστευση των λαών είναι ο στόχος τους.

Η ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια της προϊστορίας της, έχει δει να έρχονται και να παρέρχονται πολλές «ανίκητες» αυτοκρατορίες, όπως αυτή της «νέας τάξης». Τίποτα, όμως, δεν έμεινε από αυτές, ακριβώς γιατί αντιστρατεύονταν τη φύση του ανθρώπου, τη δίψα του για κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία. Κανένας ευρωστρατός δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία προς το φωτεινό μέλλον των λαών, το πέρασμα στην ιστορία της ανθρωπότητας και το σοσιαλισμό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ