Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2002
ΚΚΕ
Εντείνεται η αντιλαϊκή επίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

«Ο νέος προϋπολογισμός σημαίνει ένταση της επίθεσης στο λαό», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται:

«Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2002 κινείται, όπως είναι φυσικό, στην κατεύθυνση που χαράζει η συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που υπηρετεί την πλουτοκρατία, σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό αποδεικνύεται από τους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, την ίδια ώρα που στο κεφάλαιο χορηγούνται φοροαπαλλαγές. Επίσης, από το γεγονός ότι παραμένουν καθηλωμένες σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα οι δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η μεθόδευση για την Κοινωνική Ασφάλιση, που δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, για να περάσει τα βαθύτατα αντιλαϊκά μέτρα της: Μειώνει την κρατική επιχορήγηση στα Ασφαλιστικά Ταμεία και μεταφέρει τα ποσά της μείωσης, για να εμφανίσει αυξημένη τη συμμετοχή του δημοσίου στα πλαίσια της λεγόμενης τριμερούς χρηματοδότησης.

Ο νέος προϋπολογισμός σημαίνει ένταση της επίθεσης στο λαό. Πρέπει να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα η συνολική κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ