Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Αλλοι δύο δολοφονημένοι λαϊκοί αγωνιστές

Συνεχίζονται οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών στην Κολομβία, από παραστρατιωτικές οργανώσεις δολοφόνων, που δρουν με την πλήρη ανοχή του αστικού κράτους και της αντιδραστικής κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε. Τη Δευτέρα εκτελέστηκαν από άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες δύο ιθαγενείς ηγέτες, ο Φρέιμαν Μπαϊκούε και Ούβερ Νέι Βιγιάνο, που πρωτοστατούσαν στην Ενωση Αγροτών Εργατών Γης στην προστατευόμενη περιοχή Κόριντο στη νότια επαρχία της Κάουκα. Τα θύματα οργάνωναν τον αγώνα των αγροτικών πληθυσμών ενάντια σε γαιοκτήμονες και εταιρεία που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη γη τους.

Στην περιοχή δρουν και τρομοκρατούν όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους οι γνωστές παραστρατιωτικές δυνάμεις των «Ομάδων Αυτοάμυνας του Γκαϊτάν» και οι «Μαύροι Αετοί».

Πάντως, οι δολοφονίες λαϊκών ηγετών μετά τη λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP), πριν από 3 χρόνια, έχουν φτάσει, όπως καταγγέλλουν διάφορες λαϊκές οργανώσεις, τις 602 και από τις αρχές της φετινής χρονιάς τις 91.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org