Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ
Εκατομμύρια παιδιά στην αναγκαστική βιοπάλη

Παιδιά στο Πακιστάν σε μηχανουργείο

Associated Press

Παιδιά στο Πακιστάν σε μηχανουργείο
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Τάσεις μικρής μείωσης της στρατιάς των εκατοντάδων εκατομμυρίων παιδιών στον πλανήτη, που αναγκάζονται να εργαστούν λόγω φτώχειας και εξαθλίωσης, καταγράφει η τελευταία έρευνα της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Παιδικής Εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν ερευνητές της οργάνωσης.

Προφανώς, οι τεχνοκράτες της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ δεν αναφέρονται στην αιτία αυτής της βαρβαρότητας, που δεν είναι άλλη από το καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης, και εκτιμούν πως ένα στα 10 παιδιά δουλεύει για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαΐ. Θεωρούν έτσι ότι ο αριθμός των ανήλικων εργατών ανέρχεται σε τουλάχιστον 152 εκατομμύρια παιδιά, εκ των οποίων τα 72 εκατομμύρια δουλεύουν σε χώρες της Αφρικής και άλλα 60 εκατομμύρια σε χώρες της Ασίας κυρίως στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Ωστόσο, και αυτά τα στοιχεία εξετάζονται για την ακρίβειά τους, με δεδομένο ότι η φτώχεια μαστίζει όλο και περισσότερες χώρες και στον λεγόμενο ...αναπτυγμένο κόσμο.

Πάντως, προβλέπεται ότι «με την τάση μείωσης της παιδικής εργασίας», όπως λένε οι ερευνητές (το 2000 ήταν 246.000.00 παιδιά και έφηβοι), τα επόμενα χρόνια τα παιδιά που θα δουλεύουν υπολογίζονται σε πάνω από 121 εκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ