Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΕΑ 1967-1974
Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Την Κυριακή 9 Ιούνη 2019 έγιναν εκλογές στονμ Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974. Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει ο ΣΦΕΑ μια νέα, αγωνιστική πορεία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης αναπτύχθηκαν προβληματισμός και αντιπαράθεση πάνω στην κατεύθυνση της δράσης του ΔΣ για σημαντικά ζητήματα.

Μέλη του ΣΦΕΑ άσκησαν κριτική στην πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ ως προς τον προσανατολισμό δράσης, που ήταν μακριά από την ανάγκη πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών, την ανάγκη αγώνα ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική - αμερικανική ιμπεριαλιστική δράση στην ευρύτερη περιοχή μας, από τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Ζήτησαν τη σύνδεση της δράσης του Συνδέσμου με τα σημερινά οξυμένα προβλήματα του λαού, την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου σε σύνδεση με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό που τον γεννά, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν και διατηρούνται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με την επικυριαρχία της ΕΕ.

Η αντίσταση κατά της χούντας, όπως τόνισαν, δεν ήταν ιστορικά «στιγμιαία» που τελείωσε με την κατάρρευση της δικτατορίας και τη μετάβαση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ηταν μέρος της διαχρονικής αντίστασης του λαού απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης που πηγάζει από το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Είχε αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, με τα συνθήματα «Εξω οι ΗΠΑ» και «Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ».

Η πάλη αυτή είναι διαχρονική και συνεχίζεται και σήμερα, σε νέες συνθήκες και με νέες μορφές, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις επιλογές της άρχουσας τάξης και της ΕΕ.

Ο Αγώνας για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Τα νέα όργανα

Σύμφωνα με το Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής για το Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι παρακάτω σύμβουλοι παίρνοντας τις εξής ψήφους (ψήφισαν 423 μέλη):

ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ - ψήφοι 139

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ - 137

ΔΡΑΓΑΣ ΑΔΑΜ - 133

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ - 132

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) - 126

ΔΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - 126

ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - 125

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - 124

ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΔΑΝΙΗΛ - 124

ΤΣΙΩΚΟΣ ΝΙΚΟΣ - 123

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ - 122

ΚΟΥΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - 120

ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - 120

ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - 120

ΜΑΝΤΑΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ - 119

ΦΡΑΓΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - 119

ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΟΛΓΑ - 117

ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - 116

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - 115

ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - 115

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ - 114

Επιλαχόντες:

ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - 111

ΞΕΝΑΚΗ ΖΩΗ - 102

ΣΤΙΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - 8

ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - 8

ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΑΣ ΘΩΜΑΣ - 8

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ - 195

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - 192

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - 191

ΣΕΦΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - 191

Επιλαχόντες:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - 188

ΚΟΙΛΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - 185


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ