Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Οι Κ. Παπαδάκης και Λ. Νικολάου - Αλαβάνος οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Με δήλωσή της η Σεμίνα Διγενή παρέδωσε τη θέση της στην Ευρωβουλή, προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφια στην Α' Πειραιά στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη

Ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος
Ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος
Οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος είναι οι δύο νέοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, με βάση το πανελλαδικό ποσοστό του στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, στη δεύτερη θέση προηγούνταν η Σεμίνα Διγενή, η οποία όμως με δήλωσή της επέλεξε να παραδώσει τη θέση της στην Ευρωβουλή προκειμένου να δώσει τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά. Ετσι τη θέση της καταλαμβάνει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Ολόκληρη η δήλωση της Σεμίνας Διγενή έχει ως εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 36.170 ψηφοφόρους οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Οπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και να αγωνιστώ με τους έντιμους, με αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό. Με αυτούς που από την πρώτη στιγμή είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σήμερα, μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά. Τη θέση μου στην Ευρωβουλή την παραδίδω στον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ο οποίος θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της Ευρωβουλής.

Ο Κώστας Παπαδάκης
Ο Κώστας Παπαδάκης
Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η νίκη θέλω να την καταθέσω, να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών σάς θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχύσουμε όλοι τη δύναμή μας την επόμενη μέρα».


Η Σεμίνα Διγενή
Η Σεμίνα Διγενή

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ