Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέχεια αλληλοκαταγγελιών για «Novartis»...

Εντονα επικριτικός εναντίον της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του υπουργού Δικαιοσύνης για τον οποίο λέει πως είχε ενημερώσει για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο» της υπόθεσης «Novartis», αλλά και για τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» o οποίος, όπως λέει, είναι μέλος της κυβέρνησης και καταφέρει «χτυπήματα» σε εισαγγελείς, εμφανίστηκε χτες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής σε σχετική ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση «έρχεται» σε συνέχεια της διπλής ποινικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σχετικά με τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο, αλλά και την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη εις βάρος του. Επιπρόσθετα «έρχεται» και μια μέρα μετά την ανακοίνωση πως διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα εναντίον του από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου σχετικά με τη διαρροή της αναφοράς του στα ΜΜΕ, αλλά και τους χειρισμούς του σε βάρος των συναδέλφων του στην Εισαγγελία της Διαφθοράς.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Ι. Αγγελής κάνει λόγο για διαδικασίες «fast track» χωρίς τήρηση σχετικού άρθρου που αφορά στη συλλογή αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων.

Σε δήλωση - απάντηση χτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου επισημαίνει ότι η πειθαρχική έρευνα ασκήθηκε μετά από έγγραφο του Αρείου Πάγου. Με αφορμή την επιστολή Αγγελή, η ΝΔ έκανε λόγο για σκευωρία της κυβέρνησης σε βάρος της, ενώ η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να υποβάλει την παραίτησή της.

Με δική της ανακοίνωση χτες βράδυ, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» και «εμπιστοσύνη στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org