Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στο Καρπενήσι στις 12-14 Ιούλη το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

«Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε. Με το ΚΚΕ μπροστά για το δίκιο του λαού»! Με αυτό το σύνθημα, το φετινό 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ ταξιδεύει στο Καρπενήσι, στην καρδιά της Ρούμελης, από τις 12 έως τις 14 Ιούλη.

Το Καρπενήσι έχει συνδεθεί με κορυφαίες στιγμές της επαναστατικής δράσης του 20ού αιώνα στη χώρα μας και αναδεικνύονται βασικές πλευρές της στρατηγικής του Κόμματος στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης κατά την κρίσιμη δεκαετία του 1940. Ολη η ευρύτερη περιοχή συνδέεται άμεσα με την ίδρυση των πρώτων ανταρτοομάδων του ΕΛΑΣ, τη δράση του ΚΚΕ την περίοδο της Κατοχής και της Απελευθέρωσης. Στις Κορυσχάδες (χωριό δίπλα στο Καρπενήσι) πραγματοποιήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο στις 14 Μάη 1944, όπου λειτουργεί σήμερα και αντίστοιχο μουσείο. Επίσης, φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τη νικηφόρα μάχη και κατάληψη του Καρπενησίου (21/1/1949 - 8/2/1949) από τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Σε κάθε γωνιά της περιοχής, στα βουνά και τα χωριά της, γράφτηκαν λαμπρές σελίδες Ιστορίας του λαϊκού κινήματος, που μέχρι και σήμερα παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένες. Εμπνέουν κάθε νέα και νέο που επιλέγει τον δρόμο του οργανωμένου αγώνα για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αυτά τα μονοπάτια θα περπατήσουν οι νέοι και οι νέες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Διήμερο, αυτές τις σελίδες Ιστορίας θα γνωρίσουν.


Να σημειωθεί ότι για 7η χρονιά, η ΚΝΕ θα φιλοξενήσει και φέτος τις δυο μέρες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου παιδική κατασκήνωση για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου. Συντροφικότητα, γνώση, διεκδίκηση, παιχνίδια, γέλια, τραγούδια, δημιουργία, αλληλεγγύη, αγώνας... είναι λέξεις που συναντιούνται κάθε χρόνο στις παιδικές κατασκηνώσεις των Διημέρων για τα παιδιά που συμμετέχουν!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ