Τρίτη 21 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Κλιμακώνουν τα εκβιαστικά και κάλπικα διλήμματα

Την κλιμάκωση των εκβιαστικών διλημμάτων προς το λαό, για να τον εγκλωβίσουν στο δικομματικό παιχνίδι και στην πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου που από κοινού υπηρετούν, περιλάμβαναν οι εμφανίσεις του Αλ. Τσίπρα και του Κυρ. Μητσοτάκη τις προηγούμενες μέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του χτες στο ρ/σ «News 24/7», κρύβοντας ότι μπροστά βρίσκεται ένα ακόμα αντιλαϊκό πακέτο, όσο και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τα πολλά επόμενα χρόνια που θα συνεχίζουν να τσακίζουν το λαό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επιχείρησε να καλλιεργήσει νέες προσδοκίες για μέτρα - ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Που όμως ούτε κατά διάνοια δεν θα αναπληρώνουν τις απώλειες από την αντιλαϊκή επίθεση. Μίλησε για το ενδεχόμενο για «επανασχεδιασμό και ενδεχομένως σε μία διεύρυνση της εθνικής σύνταξης» - που θα συνεχίσει φυσικά να καθορίζεται με βάση τους άθλιους μνημονιακούς νόμους όπως το νόμο Κατρούγκαλου - και για ένα ποσό στο ύψος αυτού που δόθηκε σαν 13η σύνταξη «ως Δώρο Χριστουγέννων», εφόσον πάντα «το επιτρέψει η οικονομία».

Με κυνισμό και προκαλώντας απάντησε στο ερώτημα για τα μειωμένα ποσά της κατ' ευφημισμόν 13ης σύνταξης που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, σε μια επιβεβαίωση ότι όσο το αντιλαϊκό πλαίσιο βρίσκεται σε πλήρη ισχύ εξανεμίζει ακόμα και τα παραμικρά ψίχουλα, λέγοντας πως όσοι διαμαρτύρονται «έχουν μία επιλογή, να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη να μην παίρνουν καθόλου».

Ενώ δεν δίστασε με τα γνωστά ΠΑΣΟΚικής κοπής «ερωτήματα» να επιτεθεί και στο ΚΚΕ, που αποκαλύπτει την ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κεφαλαίου, όσο και τις αντιλαϊκές συγκλίσεις του με τη ΝΔ, χαλώντας το αφήγημα της «προόδου» που σερβίρει στο λαό, διερωτώμενος γιατί το ΚΚΕ δεν τοποθετείται υπέρ της κυβέρνησής του απ' τη στιγμή που απέναντι ορθώνεται ο «ακραία νεοφιλελεύθερος Κυρ. Μητσοτάκης» και λέγοντας ότι «το κρίσιμο ερώτημα, όμως, είναι (...) αν η στάση του ΚΚΕ είναι, όπως έλεγαν παλαιότερα, "τι μπρόκολα, τι λάχανα"»!

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματικό του ακροατήριο στην Πάτρα, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του για «ψέμα και ανικανότητα», πλειοδότησε, τάζοντας «χαμηλότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις», έβαλε τα δικά του ψευτοδιλήμματα περί τάχα «χαμένης ψήφου» ζητώντας από τους ψηφοφόρους να μην πάει η ψήφος τους σε κόμματα «που δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα».

Επέμεινε ότι μπορεί να φέρει «πολλές δουλειές» που, όπως είπε, «θα προκύψουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα», αναλαμβάνοντας τις γνωστές δεσμεύσεις του απέναντι στο κεφάλαιο ότι θα εργαστεί - όπως είπε επί λέξει - «ακούραστα για να σαρώσει όλα τα εμπόδια, που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα», για νέα δηλαδή προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, πλέον εκείνων που έχει ψηφίσει τα τελευταία χρόνια από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ