Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Είπε και αυτός το «ποίημα» για το κεφάλαιο

Από κάθε είδους μηνύματα προς το κεφάλαιο, ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα από τον Αλ. Τσίπρα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής προς διεύρυνση των κερδών του, χαρακτηρίστηκε η παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπως κορυφώθηκε με την ομιλία του, Σάββατο βράδυ, και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, Κυριακή μεσημέρι.

Στην πρεμούρα του, μάλιστα, να δώσει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να αναπαράγει βαθιά αντιδραστικές, απάνθρωπες και επικίνδυνες απόψεις, όπως ότι οι κοινωνικές ανισότητες πηγάζουν απ' την ανθρώπινη φύση: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, πασχίζοντας να εμφανίσει κάποιου είδους διαφοροποίηση στην πολιτική που ο ίδιος και το κόμμα του θέλουν να εφαρμόσουν, από την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προέβαλε για άλλη μια φορά μια κατά τι διαφορετική δοσολογία αντιλαϊκών μέτρων, λέγοντας π.χ. ότι θα πείσει «τους εταίρους για μείωση των πλεονασμάτων με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Υποστήριξε, εξάλλου, ότι η ΝΔ μπορεί να επιφέρει μια «καθαρή έξοδο στις αγορές» και ότι «όσο πιο γρήγορα έλθει η πολιτική αλλαγή, τόσο καλύτερα για τη χώρα. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι διαρκές αίτημα, που θα μας συνοδεύει μέχρι τις εκλογές». Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι με την «ανικανότητά» του και τα «λάθη του κόστισε στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία μέτρα 100 δισ. ευρώ και 2 μνημόνια», το ένα εκ των οποίων, βέβαια, «ξέχασε» να πει ότι το ψήφισε και η ΝΔ.

Κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις την «επιχειρηματικότητα», έδωσε έμφαση στην «προσέλκυση νέων επενδύσεων». Είπε ότι «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του θα είναι «η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασμένων ιδιωτικοποιήσεων. Και η προώθηση εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές». Εταξε, δε, και «κίνητρα με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζόμενους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις». Εξήρε, επίσης, τη σημασία της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις και τη διασφάλιση «φορολογικής σταθερότητας» και βέβαια δεσμεύτηκε στη συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης από εκεί που η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται, κάνοντας λόγο για το ότι «ως προς τις Συλλογικές Συμβάσεις είμαστε ξεκάθαροι. Οι συμβάσεις που καταρτίζονται στο επίπεδο της επιχείρησης υπερισχύουν των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Αν οι εργαζόμενοι και η εργοδοσία μιας επιχείρησης συμφωνήσουν, κανένας συνδικαλιστής δεν χρειάζεται να ευλογήσει τη συμφωνία. Και βέβαια, για να προκηρυχθεί απεργία θα απαιτείται η θετική ψήφος του 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών. Βάζουμε έτσι τέρμα τόσο στους εργατοπατέρες, όσο και στην κομματική χειραγώγηση των συνδικάτων».

Τέλος, έταξε και αυτός κάποια ψίχουλα για τους εξαθλιωμένους που θα αφήνει η αντιλαϊκή πολιτική, «μια δίκαιη και αποτελεσματική επιδοματική πολιτική, με ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων σε ένα αξιοπρεπές ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», και επανέλαβε τη θέση της ΝΔ για αλλαγή στο άρθρο 16 του Συντάγματος και θέσπιση ιδιωτικών πανεπιστημίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ