Τρίτη 21 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ για να δυναμώσει η «ψυχή» των αγώνων!

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών στο κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, που υπογράφουν ήδη πάνω από 350 ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί, λογοτέχνες, σκηνοθέτες και άλλοι άνθρωποι της επιστήμης και του πολιτισμού.

Το κείμενο στήριξης του Κόμματος ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«"Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο.

Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει".

Μπ. Μπρεχτ

Υπάρχουν στιγμές που οι επιλογές μας είναι καθοριστικές για τη ζωή τη δική μας και των γύρω μας. Υπάρχουν στιγμές που το δικό μας μήνυμα μπορεί να γίνει πραγματικά ηχηρό και αιχμηρό. Σήμερα, εμείς, καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί, λογοτέχνες, σκηνοθέτες και άλλοι άνθρωποι της επιστήμης και του πολιτισμού, μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές, υποστηρίζουμε το ΚΚΕ (...).

Για να είναι η δική μας φωνή πιο δυνατή την επόμενη μέρα. Για να μπορεί ακόμα καλύτερα να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις. Για να δυναμώσει η "ψυχή" της οργάνωσης των εργαζομένων, να δυναμώσει το ίδιο το εργατικό κίνημα και οι διεκδικήσεις του. Για να τσακιστεί και να απομονωθεί με λόγο και πράξη η ναζιστική φασιστική ΧΑ, σε κάθε γειτονιά, σε χώρους δουλειάς, σε Δημοτικά Συμβούλια, παντού.

Ανεξάρτητα λοιπόν από τις αφετηρίες του καθενός μας, τις μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφωνίες μας, σήμερα είναι ανάγκη να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, αλλά και να καλέσουμε και άλλους να το κάνουν. Πάνω από όλα θέλουμε να ενισχυθεί η δύναμη που παλεύει για μια κοινωνία με αφετηρία και επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, χωρίς τους σημερινούς εκμεταλλευτές (...)».

Ο «Ριζοσπάστης» στο φύλλο του περασμένου Σαββατοκύριακου δημοσίευσε τα πρώτα ονόματα των καλλιτεχνών που υπογράφουν το κείμενο, ενώ σε επόμενο φύλλο θα δημοσιεύσει και τις νέες υπογραφές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας!»(2020-12-25 00:00:00.0)
Δεκάδες καλλιτέχνες από το Ηράκλειο υπογράφουν κείμενο στήριξης του ΚΚΕ(2019-07-03 00:00:00.0)
Ψήφο στο ΚΚΕ, για να είναι η φωνή μας πιο δυνατή την επόμενη μέρα(2019-05-25 00:00:00.0)
Καλλιτέχνες και δημιουργοί στηρίζουν το ΚΚΕ(2015-01-24 00:00:00.0)
Ανάγκη συστράτευσης(2011-06-04 00:00:00.0)
Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα!(2011-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ