Τρίτη 21 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Κάνουμε την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Το ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα της περιβόητης "δίκαιης ανάπτυξης" του ΣΥΡΙΖΑ και της "βιώσιμης ανάπτυξης" της ΝΔ, των επενδύσεων, των αγορών, της ανταγωνιστικότητας. Υπηρετούν τους λίγους, τους επιχειρηματικούς ομίλους (...) Η Περιφέρεια Κρήτης την υπηρετεί αυτήν την πολιτική. Εδώ ταυτίζονται απόλυτα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, παρά τους καβγάδες που στήνουν μεταξύ τους στην κεντρική πολιτική σκηνή», σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης.

Αφού υπενθύμισε τα «έργα και τις ημέρες» των κομμάτων αυτών αναφέρθηκε διεξοδικά στα πεπραγμένα των εκλεκτών τους στην Κρήτη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αφησαν την Κρήτη να βουλιάξει κάτω από τις λάσπες, χωρίς υποδομές και μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, με 5 νεκρούς, όπως στο Μάτι και τη Μάνδρα της Αττικής, ως αποτέλεσμα αδιαφορίας και συμφωνίας για επιλεκτική χρηματοδότηση της ΕΕ, σε έργα που δίνουν αμύθητα κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι φανερό ότι δεν μπορούν να εκφράσουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα δικά σου συμφέροντα οι εκπρόσωποι μεγαλοξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων, μεγαλοκατασκευαστών και μεγαλεμπόρων! Δεν είναι τυχαίο ότι στους προϋπολογισμούς των Περιφερειών φιγουράρουν έργα για την επιχειρηματικότητα, την τουριστική ανάπτυξη, την εξόρυξη υδρογονανθράκων, τη γαλάζια οικονομία, ημερίδες και σεμινάρια για την κλιματική αλλαγή, ενώ απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας, έργα που στηρίζουν τον φτωχό αγρότη, εξασφάλιση φθηνού και ποιοτικού πόσιμου νερού, για την άρδευση, άλλα εγγειοβελτιωτικά έργα στην ύπαιθρο, έργα υποδομών Υγείας - Πρόνοιας, σχολικής στέγης, αθλητισμού, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού».

Για τους λόγους αυτούς κάλεσε το λαό της Κρήτης «να απορρίψει εκείνους που στήριξαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που μεγάλωσαν τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κρήτης που αποτελεί τον μοναδικό εκφραστή των λαϊκών συμφερόντων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Να αποδυναμώσει τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ, των κυρίων Αρναουτάκη και Μαρκογιαννάκη, που παρουσιάζουν ως μονόδρομο την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που φορτώνει νέα βάρη στο λαό. Να γυρίσει την πλάτη στα δήθεν αριστερά ψηφοδέλτια της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα πρώην κολλητήρια του ΣΥΡΙΖΑ, που τον ανέβασαν στην κυβερνητική εξουσία ή φλέρταραν μαζί του, και τώρα ζητούν τη λαϊκή στήριξη. Να απομονώσει την παράταξη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

«Ολοι τους συνταξιδεύουν στο ίδιο σκάφος, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγάλων συμφερόντων», σημείωσε και κατέληξε: «Γι' αυτό, λοιπόν, όλοι όσοι δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή άθλια κατάσταση, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ (...) Με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια, βάζουμε πιο δυναμικά στο προσκήνιο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ