Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Κινητοποιήσεις αύριο ενάντια στο νομοσχέδιο - σκούπα

Με αίτημα να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές προχωρούν αύριο Παρασκευή σε κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Για την ίδια μέρα η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και καλεί από κοινού με την ΑΣΓΜΕ σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 12 το μεσημέρι, στην Αθήνα στα Προπύλαια και την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για ένα ακόμα πιο ταξικό Λύκειο - φροντιστήριο, με αύξηση των εξεταστικών δοκιμασιών, ενώ προχωρά και στη θεσμοθέτηση νέων συγχωνεύσεων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στο κοινό τους κάλεσμα τα ΔΣ της ΑΣΓΜΕ και της ΟΛΜΕ δηλώνουν πως λένε όχι στη συρρίκνωση της Γενικής Παιδείας και στο Λύκειο - εξεταστικό κέντρο, προβάλλοντας παράλληλα τα αιτήματα για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, μόνιμους μαζικούς διορισμούς, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, αύξηση στους μισθούς.

Κάλεσμα προς τους μαθητές να διαδηλώσουν μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Σύσκεψη στη Λάρισα

Σε σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του δήμου Λάρισας με θέμα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο, που πραγματοποιήθηκε στις 9/4 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας και μετά από γόνιμο διάλογο, επιβεβαιώθηκαν κοινές απόψεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας αύριο στις 12 μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Για το ίδιο θέμα έγινε συνάντηση των ΔΣ της Ενωσης Γονέων και της ΕΛΜΕ Λάρισας, στην οποία διατυπώθηκε η βασική και κοινή θέση ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ