Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απαράδεκτες ενέργειες της ΔΑΠ σε Συλλόγους του Βόλου

Τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες της ΔΑΠ σε μια σειρά Συλλόγους του Βόλου, με στόχο να υπονομεύσουν τις φοιτητικές εκλογές και τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητών, καταγγέλλουν οι υποψήφιοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους φοιτητικούς συλλόγους του Βόλου.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι:

«-- Στον Σύλλογο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης εμφανίστηκαν κάποιοι "γνωστοί - άγνωστοι", που δήλωσαν "στελέχη της ΔΑΠ από άλλες σχολές" και απαίτησαν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο (!) εκπρόθεσμα. Στην επικοινωνία της εφορευτικής επιτροπής με τη μοναδική "υποψήφια" της ΔΑΠ, εκείνη αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ! Δηλαδή, η ΔΑΠ ήθελε να κατεβάσει ψηφοδέλτιο με φοιτητές χωρίς καν να τους ρωτήσει! Αφού το ψέμα αποκαλύφθηκε, ο περιφερόμενος θίασος τραμπούκων της ΔΑΠ άρχισε να απειλεί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, με στόχο τον εκφοβισμό τους!

-- Στον Σύλλογο της Γεωπονίας, έφτασαν στο σημείο να "απαιτούν" να βάλουν "ανθρώπους τους", εξωπανεπιστημιακούς, πάνω από τις κάλπες για να "ελέγχουν" τη διαδικασία! Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση εμφανίστηκαν συνοδεία μελών της φασιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής!

-- Στον Σύλλογο του Οικονομικού εμφανίστηκαν δύο ψηφοδέλτια "ΔΑΠ" τα οποία με ύβρεις και τσαμπουκάδες εξώθησαν την εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή σε παραίτηση!

Αλήθεια, σε τι εποχές μας γυρνάει η στάση αυτή της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Η παράταξη που υπερασπίζεται την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, τώρα προσπαθεί να επιβληθεί με απειλές και τραμπουκισμούς μέσα στους συλλόγους.

Καλούμε κάθε φοιτητή να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να ψηφίζει και να εκλέγει δημοκρατικά τους εκπροσώπους του.

Με ψήφο στην "Πανσπουδαστική ΚΣ" να καταδικάσει τις άθλιες ενέργειες της ΔΑΠ και να στείλει μήνυμα ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν θα μετατραπούν σε χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής και σε "γραφεία εξυπηρέτησης" τραμπούκων και φασιστοειδών».

Σε άλλες πόλεις

Στη ΣΤΕΦ ΤΕΙ Λάρισας, η ΔΑΠ αρνήθηκε να φέρει ψηφοδέλτια και τη σφραγίδα του Συλλόγου, ώστε να ξεκινήσει από το πρωί η εκλογική διαδικασία, και αργότερα, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία, τα μέλη της αποχώρησαν και έφεραν καινούργια κάλπη, την οποία έστησαν σε άλλο χώρο του ΤΕΙ! Η ενέργεια αυτή - επισημαίνουν οι υποψήφιοι της «Πανσπουδαστικής» - εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της ΔΑΠ να εκφυλίσει τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, αποδεικνύοντας και μ' αυτόν τον τρόπο ότι θέλει φοιτητικούς συλλόγους - σφραγίδες.

Κραυγαλέα είναι και η περίπτωση του Συλλόγου του Οικονομικού Τμήματος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, όπου η ΔΑΠ δεν επέτρεπε κανέναν έλεγχο στη διαδικασία της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης, ούτε καν την είσοδο στο χώρο των εκλογών στους εκπροσώπους της «Πανσπουδαστικής», και το σύνολο της εφορευτικής επιτροπής αποτελούνταν από μέλη της ΔΑΠ (δεν κατεβαίνουν άλλες παρατάξεις στον Σύλλογο πέρα από τη ΔΑΠ και την «Πανσπουδαστική»), οπότε τίποτα δεν εξασφαλίζει το ανόθευτο του αποτελέσματος, το οποίο φυσικά δεν μπορεί να αναγνωριστεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ