Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
Περιπτώσεις όπου για άλλη μια χρονιά βασίλεψε ο εκφυλισμός

Για μία ακόμα χρονιά στο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών δεν μπορούν να καταγραφούν Σύλλογοι στους οποίους δεν τηρείται το αδιάβλητο της διαδικασίας και βασιλεύει ο εκφυλισμός. Περιπτώσεις τέτοιων Συλλόγων είναι αυτοί του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), αλλά και της Θεολογίας και της Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ.

Στις Θεολογίες, εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία η ΔΑΠ επιβάλλει τους δικούς της κανόνες διεξαγωγής των εκλογών, απαγορεύοντας ουσιαστικά τις δυνάμεις που εκείνη δεν επιθυμεί να κατεβάσουν ψηφοδέλτια, ελέγχοντας πλήρως την εφορευτική επιτροπή, μη δεχόμενη τους κανόνες ελέγχου της ταυτοπροσωπίας των φοιτητών, φτάνοντας στο σημείο να καταγράφει υπέρ της πρώτης δύναμης - δηλαδή του εαυτού της - τα λευκά ψηφοδέλτια!

Στο δε ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ), τις δύο τελευταίες χρονιές δεν γίνονται εκλογές. Φέτος μάλιστα η ΠΑΣΠ έστησε μία φιέστα - είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετείχε μόνη της! - στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, την οποία επιχείρησε να βαφτίσει εκλογές. Από το 2012 μέχρι πρόπερσι, ωστόσο, που γίνονταν εκλογές, οι φοιτητές του ΟΠΑ έχουν δει σκηνές απείρου κάλλους από τις δυνάμεις της ΠΑΣΠ, που καταμετρούσαν ως έγκυρα ψηφοδέλτια που είχαν επάνω τους ζωγραφισμένες μούντζες ή είχαν διαγραμμένα ονόματα (!), ή που έφτασαν στο σημείο μαζί με τη ΔΑΠ να παίρνουν τις κάλπες και να τις κάνουν βόλτες σε όλη την Αθήνα για να βρουν τάχα άλλο, ασφαλές μέρος εκτός σχολής, ώστε να γίνει η καταμέτρηση. Μ' αυτά και με τ' άλλα, αυτές οι δυνάμεις έχουν καταφέρει να κρατούν τον Σύλλογο για χρόνια «στο γύψο». Αυτά τα γεγονότα αναδεικνύουν όχι μόνο τις ευθύνες που έχουν αυτές οι δυνάμεις για την κατάσταση των Συλλόγων στους οποίους επικρατούν, αλλά και την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Συλλόγου του ΟΠΑ, να δυναμώσει η σύγκρουση με τον εκφυλισμό, για ζωντανό και μαχητικό Σύλλογο που θα βάζει μπροστά τα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών, που σηκώνει το βάρος του αγώνα ενάντια στην πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ