Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Η ανάταση για τον λαό μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Μιλώντας την Κυριακή στη Χαλκίδα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες και εδώ στην Εύβοια. Και αυτό σημαίνει να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα τα κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα και οι δύο πόλοι του αστικού συστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, που σε κάθε φάση δίνουν χέρι βοηθείας στο σύστημα.

Να δεχτεί πλήγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να επιβραβευτεί κιόλας, γιατί στα τέσσερα και χρόνια της διακυβέρνησής του δεν σταμάτησε να υπογράφει μνημόνια σε βάρος του λαού. Μνημόνιο υπέγραψε με την ΕΕ, το ΔΝΤ. Μνημόνιο έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Αλλά και η ΝΔ, που θέλει να επανέλθει δριμύτερη στην κυβερνητική εξουσία, για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου που τσακίζουν την εργατική τάξη, τον λαό.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που μαζεύει συγχωροχάρτια. Ζητάει άφεση αμαρτιών από τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, που τα προηγούμενα χρόνια συμπορεύτηκαν μαζί του. Οι οποίοι, αντί να στείλουν τη "δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας", είδαν τη "δεξιά" πολιτική να εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις.


Ολοι τους θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια, ώστε την επομένη των εκλογών να συνεχίσουν ανενόχλητοι να στηρίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου, τσακίζοντας τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Να υπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό και τη νεολαία.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές. Και εδώ στην Εύβοια, σημαίνει να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, αυτά τα τσιράκια του συστήματος.

Και γι' αυτό ακριβώς, επειδή είναι τσιράκια, δεν τολμούν να πουν ξανά φανερά στο δικαστήριο αυτό που λένε στα κρυφά και έχουν πει δημόσια παλιότερα, ότι "είναι η σπορά των ηττημένων του 1945", των Γερμανών ναζιστών. Οτι είναι "εθνικοσοσιαλιστές, φασίστες".

Και αυτή η ανάταση και για τον λαό της Εύβοιας μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Για να ξαναγυρίσει η βουλευτική έδρα εκεί που ανήκει: Στους εργάτες, στη νεολαία, στο λαό, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που έχει για θέσεις του τα δικά τους δικαιώματα. Για να έχει φωνή και εδώ στην Εύβοια ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο άνεργος, ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο επιστήμονας, ο σπουδαστής, το νέο παιδί. Για να δυναμώσουμε τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών. Για να βάλουμε επιτέλους στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Κατάμεστο το αμφιθέατρο της Περιφέρειας στη Χαλκίδα, το απόγευμα της Κυριακής
Κατάμεστο το αμφιθέατρο της Περιφέρειας στη Χαλκίδα, το απόγευμα της Κυριακής
Κάνουμε την πραγματική διαφορά στις τοπικές εκλογές σημαίνει: Λιγότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες - μεσάζοντες των επιχειρηματικών συμφερόντων σε κάθε περιοχή... Οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους σε τοπικό επίπεδο.

Σημαίνει: Ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και τον δήμο. Περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σημαίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού.

Σημαίνει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση:

Απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται. Στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Πολύχρονοι οι δεσμοί του ΚΚΕ με τους ανθρώπους του μόχθου στην Εύβοια

Μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες και εδώ στη Χαλκίδα, στην Εύβοια. Γιατί εδώ στην Εύβοια, το Κόμμα μας έχει πολύχρονους δεσμούς με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες. Μαζί παλεύουμε για πολλά χρόνια στους χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά της Χαλκίδας. Και αυτό εκτιμάται πλατιά από τους εργαζόμενους που λένε "ευτυχώς είστε και εσείς, ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ".

Δεν το λένε τυχαία. Διαπιστώνουν στην πράξη ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται για κάθε δικαίωμα.

Για πλήρη - σταθερή εργασία και προστασία των ανέργων. Για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Για ικανοποιητικούς μισθούς και τις συντάξεις. Για τη μόρφωση των παιδιών μας. Για την Υγεία, την Πρόνοια. Για έργα υποδομής, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό. Για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση, την αντιπυρική προστασία. Το ΚΚΕ είναι μαζί με τους σπουδαστές των ΤΕΙ ενάντια στην πολύχρονη υποβάθμιση των σπουδών και την ψευτο-ανωτεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκεται μαζί με την ΚΝΕ στο πλευρό τους, υπερασπιστής των αιτημάτων τους. Ηταν μαζί με τους εργαζόμενους του Τσιμεντάδικου, της ΝΕΟΣΕΤ, του "Σέλμαν" και τα άλλα εργοστάσια, που τα έκλεισαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι μαζί με τους εργαζόμενους του "Ζούρα", όπου Ελληνες και μετανάστες δίνουν μια πολύ σκληρή μάχη με την εργοδοσία, τον εκφοβισμό και την καταστολή. Παλεύει σε όλες τις μονάδες του λευκού κρέατος, στις αλυσίδες εμπορίου, με τους εμποροϋπαλλήλους, στα μεγάλα ξενοδοχεία με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Βρίσκεται στο πλάι των μικρών ΕΒΕ, που στενάζουν από τη φορολογική ασφυξία, τις δαγκάνες των τραπεζών, την κυριαρχία των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ εκφράζει με κάθε τρόπο τη διεθνιστική αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αντιπαλεύοντας τον ρατσισμό και τις φασιστικές επιθέσεις. Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και των άλλων εργαζομένων στον καταυλισμό των προσφύγων της Ριτσώνας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις και την ανασφάλεια, οι οποίοι έχουν μεγάλη συμβολή στη στήριξη των θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τους οποίους η πολιτική της ΕΕ και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους κρατάει εγκλωβισμένους στη χώρα μας, την ώρα που οι ίδιοι ζητάνε να πάνε σε άλλες χώρες, στις χώρες προορισμού τους.

Καλούμε τον λαό της Εύβοιας, για όλα αυτά και άλλα πολλά ακόμα, να δώσει δύναμη στη δική του δύναμη. Να δυναμώσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", παντού.

Η ανάπτυξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι αυτή της κερδοφορίας των καπιταλιστών

Στη δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη", που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και στη δήθεν "βιώσιμη ανάπτυξη", που λέει η ΝΔ, και ο νομός της Εύβοιας μετατρέπεται, όπως λένε όλοι τους, σε ενεργειακό κόμβο...

Κυρίως λόγω του συγκριτικού πλεονεκτήματος που έχει στην αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας.

Ολοι τους, όμως, προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός πως η μετατροπή του κοινωνικού αγαθού της Ενέργειας σε εμπόρευμα έχει ως επιπτώσεις την άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών - ακόμα και σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, όπως στο Μαρμάρι - με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στον υδροφόρο ορίζοντα, στις περιουσίες αγροτοκτηνοτρόφων. Την ίδια στιγμή, ο λαός καταδικάζεται στην ενεργειακή φτώχεια, με τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος, με άλλον ένα χειμώνα να περνάει με σπίτια παγωμένα, λόγω του υψηλού κόστους, αλλά και από τις εκατοντάδες διακοπές ρεύματος στα λαϊκά σπίτια.

(...) Και εδώ στην Εύβοια, η όρεξη των βιομηχάνων, των ομίλων - για περισσότερα κέρδη που θα προκύψουν από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων - έχει ανοίξει από τη φιλοεργοδοτική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία βέβαια εγγυάται και η ΝΔ.

Για παράδειγμα, εδώ στην περιοχή είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση ενός κολοσσού στις ιχθυοκαλλιέργειες, ο οποίος πρόκειται να μονοπωλήσει τον κλάδο σε όλη τη χώρα σε ποσοστό 80%, μέσα από τη διαδικασία συγχωνεύσεων και εξαγορών, με αναδιάρθρωση της παραγωγής, που προϋποθέτει καθήλωση εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, εγκυμονεί κινδύνους για το δικαίωμα στη δουλειά, για τους εργαζόμενους στις μονάδες των ιχθυοκαλλιεργειών, που απαιτεί δυστυχώς διατήρηση των μειώσεων που υπήρξαν μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Αυτή είναι η περιβόητη "κανονικότητα" που μας λένε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον πάτο, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στα ύψη.

Αλήθεια, με ποια κανονικότητα μπορούν να πουν ότι ζουν οι κάτοικοι της Αγίας Ελεούσας - Δοκού, που εδώ και δύο μήνες βρίσκονται με πλημμυρισμένα σπίτια, αποθήκες, καλλιέργειες;

Με κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει την περιοχή; Δυο μήνες τώρα και παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακούφιση. Οταν η κυβέρνηση είναι να συνάψει τίποτα συμφωνίες, για να εξυπηρετήσει τα κέρδη των λίγων, όλα γίνονται με διαδικασίες "fast track". Οταν όμως πρόκειται για τη ζωή των εργαζομένων και του λαού, που είναι εκτεθειμένη στα φυσικά φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες να αντιμετωπιστούν, τότε ..."ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι"!

Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των κατοίκων

Αυτό που απαιτείται τώρα και χωρίς χρονοτριβή, με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας και του δήμου, είναι να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των κατοίκων.

Να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα του κρατικού μηχανισμού, ώστε:

Να απομακρυνθούν άμεσα με κάθε πρόσφορο τρόπο τα ύδατα που λιμνάζουν. Να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί και απολυμάνσεις στην περιοχή, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Να υπάρξει πλήρης αποζημίωση των πληγέντων στο 100% των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και φόρους. Να προγραμματιστεί η υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων. Και αυτά απαιτούνται να γίνουν τώρα!

Οχι με τον ρυθμό χελώνας, με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση στο Μαντούδι, έξι μήνες μετά τη μεγάλη πλημμύρα που κόστισε τη ζωή σε δυο συνανθρώπους μας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την κατάσταση είναι τεράστια! Το παιχνίδι με το μπαλάκι των ευθυνών δεν έχει όριο!

Γιατί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που λέγεται κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμος, εδώ και έξι μήνες εμπαίζουν τον λαό.

Με τις αιτήσεις αποζημιώσεων μέχρι και πριν λίγες μέρες να μην έχουν αποσταλεί από τη δημοτική αρχή στο υπουργείο, γιατί δεν έχει - λέει - υπαλλήλους!

Με την περιφερειακή αρχή της ΝΔ να ξεκινάει τώρα τις αυτοψίες για τους δασικούς και αγροτικούς δρόμους, σούδες και ποτάμια.

Και τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ να λέει ότι δεν έχει χρόνο για συναντήσεις με τους αγρότες, αλλά να τρέχει να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη για μπίζνες και προώθηση των επικίνδυνων πολεμικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι που έπαθαν ζημιές σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο, έχουν αποζημιωθεί μόλις στο 70%...

Και όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΛΓΑ, δεν έχουν πάρει το παραμικρό.

Και είναι πραγματικά πρόκληση να διαφημίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της στην Εύβοια ως κατόρθωμα το αυτονόητο:

Δηλαδή οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές και η εκταμίευση κονδυλίων για αναγκαία έργα αποκατάστασης.

Και αυτό, τη στιγμή που οι αποζημιώσεις δεν καλύπτουν ούτε το σύνολο των καταστροφών ούτε το σύνολο των πληγέντων στο 100% των ζημιών.

Την ίδια ώρα, οι αποζημιώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων, που η αντιλαϊκή πολιτική τούς καταδικάζει να μην μπορούν να πληρώσουν τον ΕΛΓΑ, παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάποια στιγμή στο αόριστο μέλλον.

Της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που μέσω της ΚΑΠ τούς έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό, χαρακτηρίζει τις αποζημιώσεις και τα αναγκαία έργα πολιτικής προστασίας "μη επιλέξιμα", βάζοντάς τα στη ζυγαριά του "κόστους - οφέλους".

-- Αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές δίνεται...

-- Φοροαπαλλαγές για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους περνάνε...

-- Χρηματοδοτήσεις και έργα με διαδικασίες express για το κεφάλαιο γίνονται...

-- 4 δισ. ευρώ το χρόνο για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ βρίσκονται...

Για τα προβλήματα, όμως, που είναι θηλιά στο λαιμό των αγροτοκτηνοτρόφων, των εργαζομένων, των μαθητών, των πυροσβεστών, για το γεγονός ότι είμαστε απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι στην επόμενη δυνατή βροχή, αλλά και μπροστά στη νέα αντιπυρική περίοδο, δεν υπάρχει δυστυχώς ούτε χρόνος ούτε χρήμα (...)

Και από δω και από αυτό το βήμα, προειδοποιούμε:

Το επόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, με κάποια επόμενη πυρκαγιά, που σύμφωνα με καταγγελίες οι πυροσβέστες δεν θα μπορούν ούτε καν να πλησιάσουν τη φωτιά, γιατί οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν αποκατασταθεί, είναι ακόμα κλειστοί, είναι μπροστά μας!

Μπροστά στη νέα αντιπυρική περίοδο, που για την Εύβοια, λόγω της μορφολογίας της και των ανέμων, έχει ξεκινήσει ήδη, απαιτούνται άμεσα μέτρα:

Για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό και μέσα. Για την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων ενεργειών πρόληψης. Για την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και κλιμακίων. Αποτελεί πρόκληση, κυβέρνηση, βουλευτές των κομμάτων και των κυβερνήσεων που έχουν πτωχεύσει τον λαό, η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση, που συναινεί στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στις αντιδραστικές αλλαγές στην Τοπική Διοίκηση, να κάνουν χαρές και πανηγύρια, να ετοιμάζονται να κόψουν κορδέλες και να καυχιούνται με ξένα κόλλυβα, με τα χρήματα του εργαζόμενου λαού.

Αναφερόμαστε στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο λένε πως βρίσκεται στην τελική ευθεία. Ενα έργο αυτονόητο για την πρωτεύουσα του νομού, το οποίο εξυπηρετεί και τμήμα της βιομηχανικής ζώνης Σχηματαρίου - Οινοφύτων. Εργο που απαιτείται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς επιβάρυνση του λαού. Κανείς όμως δεν μιλάει για το πώς θα λειτουργήσει.

Γιατί, αν δεν διεκδικηθούν και δεν γίνουν μαζικές προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, κινδυνεύει να μείνει ένα κουφάρι, με πολλά προβλήματα, όπως και το σημερινό.

Για τις ανάγκες κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών οι σχεδιασμοί για το λιμάνι της Χαλκίδας

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να εξασφαλίσουν απρόσκοπτα την κερδοφορία τους και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και της Εύβοιας, έχουν κάνει τα σχέδιά τους.

Εχουν προσδιορίσει τις ιεραρχήσεις τους, για κλάδους και τομείς οι οποίοι θα πάρουν προβάδισμα στην κούρσα του ανταγωνισμού και της επιδιωκόμενης ανάπτυξης, για τα κέρδη των λίγων.

Εδώ εντάσσεται και η όλη συζήτηση που έχει ανακινηθεί, σχετικά με τη χωροθέτηση του λιμανιού της Χαλκίδας.

Στη βάση του στρατηγικού σχεδίου του ΟΛΝΕ, με το οποίο συμπλέουν όλες οι αστικές δυνάμεις, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις.

Το σχέδιο αυτό αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού, εξυπηρέτησης των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου, που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα:

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης στα Οινόφυτα, που προωθεί ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, με πλήρη σύμπνοια της Περιφέρειας. Τις προτάσεις για το λιμάνι Χαλκίδας (και σύνδεση για τη γρήγορη μεταφορά εμπορευμάτων από τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων). Τις σκέψεις για διασύνδεση με την Κύμη και πιθανά για στρατιωτικούς σκοπούς, δηλαδή για τους σκοπούς των ιμπεριαλιστών που υπηρετούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της χώρας. Τις αλλαγές στην Εκπαίδευση και προσαρμογή της στις ανάγκες του κεφαλαίου, με συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ Ψαχνών με το ΕΚΠΑ, δημιουργία σχολών που ουσιαστικά θα ασχολούνται με την ανάπτυξη της Ερευνας για λογαριασμό των βιομηχάνων της περιοχής.

Το ΚΚΕ έχει σχέδιο που αξιοποιεί τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες προς όφελος του λαού

Και όσοι έχουν ξεχυθεί να διαφημίσουν ότι ήρθε δήθεν η αναβάθμιση και θα πέσει χρήμα, ας πάνε μια βόλτα από το ΤΕΙ, όπου οι οικότροφοι της Εστίας καταγγέλλουν ότι έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα! Γιατί, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχει λυθεί ούτε το πρόβλημα της καθαριότητας του ΤΕΙ, που κατά τ' άλλα "ανωτατοποιήθηκε". (...)

Ολα αυτά λοιπόν τα ακούμε, τα διαβάζουμε, με διαφορετικά λόγια και στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και των εκλεκτών των κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, στους δήμους και στις Περιφέρειες. Γιατί όλοι τους, ανεξάρτητα τι λένε, συναντιούνται σε ένα κοινό σχέδιο. Αυτό της μεγαλύτερης διείσδυσης του μεγάλου κεφαλαίου και στην περιοχή μας.

Για ιδιωτικοποιήσεις. Για την υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες μέσω ΣΔΙΤ. Για αλλαγή χρήσεων γης σε όφελος μονοπωλίων που κινούνται στο χώρο του Τουρισμού και της κατασκευής συγκροτημάτων κατοικιών. Για εμπορευματικούς σταθμούς, ακόμη και για εγκαταστάσεις επισκευής και συντήρησης πλοίων με ξεχωριστή στρατιωτική σημασία. Για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις Μεταφορές, τον Τουρισμό, άλλους κλάδους. Στρώνουν τον δρόμο σε κερδοφόρες εργολαβίες. Επιταχύνουν την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Εύβοιας, που χρόνια τώρα παραμένει σε άθλια κατάσταση, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις του κεφαλαίου, όπως η άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια.

Από την άλλη μεριά, οι εργαζόμενοι γενικά - και ειδικότερα όσοι εργάζονται στα λιμάνια - θα ζουν:

Με μισθούς καθηλωμένους, χωρίς αντιστοιχία από την άνοδο της παραγωγικότητας της εργασίας. Με την ψαλίδα κερδών - μισθών συνεχώς να μεγαλώνει. Με εργαλεία τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Με την εντατικοποίηση και την τρομοκρατία. Χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Αυτή η συζήτηση περί ανάπτυξης, που έχει ανοίξει και εδώ στην Εύβοια, αποτυπώνει τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που έχει όχι μόνο η Εύβοια, αλλά ολόκληρη η χώρα. Με διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με τον πλούτο να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για ισόρροπη ανάπτυξη που να αξιοποιήσει και να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής.

Να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, εξαλείφοντας την ανεργία και ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την παραγωγική δραστηριότητα, μέτρα για την προστασία της υγιεινής και ασφάλειας, για την υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Το ΚΚΕ έχει τέτοιο σχέδιο. Και αυτό βάζει για συζήτηση μέσα στους εργαζόμενους, στον λαό.

Το πραγματικό δίλημμα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και παντού;

Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στον λαό είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά; `Η θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν' ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

Η δική μας απάντηση είναι Αντεπίθεση!

Αντεπίθεση με ισχυρό το ΚΚΕ παντού και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπροστάρηδες σε όλους τους αγώνες οι υποψήφιοι του ΚΚΕ(2023-02-16 00:00:00.0)
Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση(2019-02-12 00:00:00.0)
Γυρίστε τους την πλάτη(2003-10-17 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο σήμερα για το ωράριο(2003-10-01 00:00:00.0)
Εκκρεμεί η μερική αναστολή λειτουργίας(2000-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ