Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών

Με μαζική συμμετοχή του λαού της περιοχής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νέας Ζίχνης Σερρών, όπου μίλησαν ο Γιάννης Στεφανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ζίχνης, και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Γιάννης Στεφανόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους αγωγούς φυσικού αερίου που διαπερνούν τον δήμο, αναδεικνύοντας την αντίθεση, πως την ίδια ώρα που πραγματοποιούνται μεγάλα ενεργειακά έργα για τα μονοπώλια στην περιοχή, ο λαός παραμένει στην ενεργειακή φτώχεια. Η ίδια αντίθεση λειτουργεί εναντίον της πλειοψηφίας των κατοίκων του δήμου, οι οποίοι είναι αγρότες, και όπως περιέγραψε, «είναι αφημένοι στις ορέξεις της ΕΕ και της εκάστοτε ΚΑΠ που τους επιβάλλουν».

Στα προβλήματα των αγροτών στάθηκε και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έθεσε ως ζήτημα πρώτης γραμμής τόσο για το ΚΚΕ όσο και για τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τη στήριξη του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών και αγροτών που πνίγονται από τα χρέη, τα χαράτσια, την υψηλή φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Δήλωσε πως το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσουν στην πράξη, με τη συμβολή τους στους αγώνες, με τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις στη Βουλή, στην Περιφέρεια και τους δήμους να αντιμάχονται την αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την ανεργία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αποτελεσμάτων αυτής της πολιτικής που βίωσε ο λαός της Νέας Ζίχνης ήταν αυτό της τευτλοκαλλιέργειας, η οποία, όπως είπε, «λόγω της ΚΑΠ που επιβάλλει η ΕΕ και στηρίζουν αμφότεροι η διοίκηση Τζιτζικώστα όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκλεκτός της οποίας είναι ο κ. Γιαννούλης, μειώθηκε στα όρια της εξαφάνισης, με αποτέλεσμα να εισάγεται πλέον ζάχαρη, ενώ ορισμένα χρόνια πριν η χώρα μας ήταν πλεονασματική».

Παρουσιάζοντας τις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την περιοχή, αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως η αντισεισμική θωράκιση και τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία καθιστά επιτακτική ανάγκη το γεγονός πως ο Στρυμόνας τα τελευταία 5 χρόνια έχει πλημμυρίσει 3 φορές. Ακόμα επισήμανε την ανάγκη ολοκληρωμένου και επιστημονικού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματιών όπως στον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ