Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΩΝΤΑΣ ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ
Ανάδειξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δημοτική αρχή, για να μπουν στο προσκήνιο τα λαϊκά συμφέροντα

Ο λαός της περιοχής χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη «στις παρατάξεις και τα κόμματα που έχουν βάλει τη δική τους πλάτη στην εφαρμογή μέτρων αντιλαϊκών. Σε αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια και σε αυτούς που τα υλοποίησαν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, χωρίς την παραμικρή αντίδραση», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εξηγώντας πως τα αντιλαϊκά μέτρα είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών σε βάρος του λαού.

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο διεκδικήσεων και μια σειρά αιτήματα αιχμής για το δήμο (αναλυτικά οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς και το ψηφοδέλτιό της θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στις 17 Απρίλη), ο Ν. Κοτσικώνας κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η ανάδειξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Λιβαδειάς σε δημοτική αρχή είναι η μόνη εγγύηση ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας, όλων αυτών δηλαδή των απλών ανθρώπων που πλήττονται, τα συμφέροντα αυτών θα μπαίνουν στο προσκήνιο. Εμείς προτάσσουμε τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των λίγων. Δεν συμβιβαζόμαστε στη λογική του "τίποτα δεν γίνεται". (...)

Η διαφορά μας με όλους τους άλλους είναι ότι δεν υποσχόμαστε λύσεις με τη λογική της ανάθεσης. Οργανώνουμε τους αγώνες του λαού και είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε μπροστά σε αυτούς. Ο δήμος Λιβαδειάς με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκησή του θα ασκεί ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση. Στόχος μας είναι ο δήμος να επιτελεί κοινωνικό ρόλο, να μεριμνά για την επιβίωση του λαού. Δεν ισχυριζόμαστε βέβαια ότι μπορούμε να κάνουμε τη Λιβαδειά φιλολαϊκή όαση, μέσα μάλιστα σε αυτό το αντιλαϊκό περιβάλλον που βιώνουμε. Οπου όμως βρίσκουμε μια χαραμάδα, δεν πρόκειται να την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη. Οσο μπορούμε, με το μικρό, το μεγαλύτερο, θα κάνουμε αυτό που περνά από το χέρι μας, για να βρει διέξοδο ο λιβαδείτικος λαός, τον οποίο δεσμευόμαστε να υπηρετούμε».

Σημείωσε ακόμη πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» ποτέ δεν κρύφτηκε «πίσω από τίτλους ανεξαρτησίας, γιατί εμείς δεν ντρεπόμαστε για τις πολιτικές που υπηρετούμε και που έχουν σαν γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Συσπειρωνόμαστε γύρω από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και στο πλαίσιο αυτό δρούμε, προσπαθώντας να αναδείξουμε κάθε πρόβλημα σε συνδυασμό με αιτήματα βελτίωσης της ζωής του λαού μας. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι, ενωνόμαστε με βάση τις κοινές μας επιδιώξεις. Προσδιορίζουμε τον αντίπαλό μας, που είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα πολιτικά τους στηρίγματα. Με αυτούς θα τα βάλουμε, γιατί δεν μπορούμε με το ένα χέρι να θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στον τόπο μας και με το άλλο να ενισχύουμε αυτούς που τα δημιουργούν».

Και προσθέτοντας πως «το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ανιδιοτελείς αγωνιστές της προσφοράς για τον συνάνθρωπο και για μια καλύτερη κοινωνία. Για να απελευθερώσουμε τη δύναμη που έχει ο λαός στα χέρια του και να πάμε τη ζωή μπροστά» και πως «στο έργο αυτό που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε πρωταγωνιστής είναι ο λαός και χορηγός οι αγώνες του. Αυτόν το δήμο Λιβαδειάς θέλουμε και μπορούμε να έχουμε», κάλεσε τον λαό της περιοχής να στηρίξει ΚΚΕ παντού, να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ