Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις

Σε σχόλιό του για τα ΝΑΤΟικά γυμνάσια «Sea Shield-2019» στη Μαύρη Θάλασσα το Γραφείο Τύπου τη ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η διεξαγωγή της μεγαλύτερης πολυεθνικής ΝΑΤΟικής ναυτικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα, με την επωνυμία Sea Shield-2019, όπου συμμετέχουν ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Καναδάς, Ολλανδία, Τουρκία, καθώς και Ουκρανία και Γεωργία, έρχεται να προστεθεί στο "γαϊτανάκι" της έντασης των σχέσεων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Είχε προηγηθεί η "δέσμευση" των χωρών του ΝΑΤΟ για έγκριση "πακέτου μέτρων" υποστήριξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Οι ενέργειες αυτές του ΝΑΤΟ έρχονται λίγο διάστημα μετά την προβοκάτσια, που επιδίωξαν ναυτικές δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας στην περιοχή και συγκεκριμένα στον πορθμό του Κερτς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη λεγόμενη "προοδευτική συμμαχία". Στην πράξη στοιχίζεται και σ' αυτό το ζήτημα στη γραμμή που έχουν χαράξει η ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα, που κατά καιρούς κυβέρνησαν τη χώρα και την εντάσσει μέσα στις επικίνδυνες για τους λαούς ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για να επιστρέψουν άμεσα οι ελληνικές δυνάμεις, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων!

Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις!

Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι εφαλτήριο για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΝΑΤΟ - ΕΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ