Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Πρωτοπόροι αγωνιστές στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Με τον Διονύση Τσακνή
Με τον Διονύση Τσακνή
Δεκάδες είναι οι πρωτοπόροι αγωνιστές, με πλούσια δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, που μαζί με καλλιτέχνες, ανθρώπους των γραμμάτων, νεολαίους, φοιτητές, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους συνθέτουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο της Αθήνας. Τα ονόματα των 229 υποψηφίων για το δήμο της Αθήνας και τις 7 κοινότητες (πρώην διαμερίσματα), αλλά και των 41 υποψηφίων για την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, παρουσιάστηκαν χτες σε συγκέντρωση στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρευρέθηκαν επίσης οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος και Αιμιλία Υψηλάντη, καθώς και ο συνθέτης - ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής. Επίσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι πρόκειται για συντρόφους και φίλους, αλλά και «συναγωνιστές που συσπειρώνονται με το ΚΚΕ, που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα και που μαζί σηματοδοτούμε τη δυνατότητα τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", όπως και το ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματός μας για τις ευρωεκλογές, να δημιουργήσουν τη δυναμική και να εκφραστεί το αντίπαλο δέος, ο αντίπαλος πόλος απέναντι σε ένα στημένο δικομματικό σκηνικό, με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές που καθορίζουν την καθημερινότητά μας, σκιαμαχούν, σηκώνουν πλαστές διαχωριστικές γύρω από δευτερεύοντα ζητήματα».


Οπως είπε, το δίλημμα στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, που πρέπει να απαντηθεί ενιαία σε όλες τις κάλπες, είναι το εξής: «Αν θα συνεχιστεί ο ίδιος αντιλαϊκός δρόμος, αν θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική που διαχειρίστηκε την κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας, φορτώνοντας ασήκωτα βάρη στο λαό μας, ή αν θα εκφράσει με την ψήφο του την πραγματική διαφορά, δηλαδή την κατεύθυνση της αντεπίθεσης ενάντια στην ΕΕ και την πολιτική της, ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Ενάντια σε δημάρχους και περιφερειάρχες που δουλεύουν κυριολεκτικά για να προωθούν αυτήν την εχθρική πολιτική». Φέρνοντας παραδείγματα από τη φορομπηχτική πολιτική του δήμου της Αθήνας στο πλαίσιο των μνημονίων και των «μεταμνημονιακών» δεσμεύσεων κυβερνήσεων και ΕΕ, που επιβάλλουν οι δήμοι να στηρίζονται σε «ίδια έσοδα», να είναι «πλεονασματικοί» οι προϋπολογισμοί τους, να είναι «ανταποδοτικές» οι λειτουργίες, να γενικεύονται οι συμπράξεις με ΜΚΟ κ.λπ., υπογράμμισε ότι χρειάζεται σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, για να υπάρξει μείωση των τελών, να καταργηθεί π.χ. η ελεγχόμενη στάθμευση, να πληρώσουν αυτοί που δεν πληρώνουν, όπως οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι ξενοδόχοι, να υπάρξει ανακούφιση του λαού.


Ο Νίκος Σοφιανός, ο Ηλίας Σιώρας και η Βούλα Παναγή στο πάνελ της εκδήλωσης
Ο Νίκος Σοφιανός, ο Ηλίας Σιώρας και η Βούλα Παναγή στο πάνελ της εκδήλωσης

Ο Ν. Σοφιανός με την Αιμιλία Υψηλάντη
Ο Ν. Σοφιανός με την Αιμιλία Υψηλάντη

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ