Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Συναντήσεις Μέι με Μέρκελ και Μακρόν

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τις δυνατότητες πιθανής «στήριξης» από Γερμανία και Γαλλία αναζητεί, με νέα παζάρια σε Βερολίνο και Παρίσι, σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μία «ανάσα» πριν από την αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Brexit, στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, η Μέι παρατείνει τα ενδοαστικά παζάρια με τον αρχηγό των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, βάζοντας (κατά πληροφορίες) στο τραπέζι ακόμη και το ενδεχόμενο παραμονής της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, ώστε να πετύχει την κοινοβουλευτική έγκριση μίας συμφωνίας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Χτες, πάντως, μετά τη συνάντηση που είχε στο Δουβλίνο με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ ο επικεφαλής διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, εξέφρασε την «ελπίδα» πως οι διακομματικές συνομιλίες στο Λονδίνο θα παράγουν ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα επιτρέψει η ομάδα του να κινηθεί «εξαιρετικά γρήγορα» προς μια συμφωνία για «πιο φιλόδοξους όρους» που θα καθορίσουν μια μελλοντική σχέση. Επανέλαβε επίσης πως η ΕΕ θα επιδείξει «απόλυτη» αλληλεγγύη προς την Ιρλανδία, ανεξαρτήτως του σεναρίου του Brexit που θα επικρατήσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ