Σάββατο 6 Απρίλη 2019 - Κυριακή 7 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Στέλιος ΜΥΛΟΒΑΣ

Οπτικός, γγ της Πανελλήνιας Ενωσης Οπτικών - Οπτομετρών, Ν. Ιωνία Αττικής

Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, ζήσαμε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες. Στόχος η οικονομική αφαίμαξη και η συντριβή κάθε κατάκτησης και δικαιώματος.

Τα δικαιώματα και οι μισθοί των εργαζομένων καταβαραθρώθηκαν για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων αλλά και στο όνομα της ανάπτυξης που όλο έρχεται. Οι συντάξεις κόπηκαν 20 - 25 φορές διαλύοντας το εισόδημα των απόμαχων της δουλειάς. Ολο και περισσότεροι νέοι ακολουθούν το δρόμο της ξενιτιάς για την επιβίωση ενώ η πλειοψηφία του κόσμου δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα στερούμενη ακόμα και τα πιο αναγκαία. Το ένα και μοναδικό σπίτι που κατάφεραν με χίλιους κόπους και δουλειά τις περισσότερες φορές 2 - 3 γενιών καταλήγει στα χέρια των αδηφάγων τραπεζών. Από την άλλη τα κέρδη των ολίγων προνομιούχων επιχειρήσεων μεγαλώνουν διαρκώς.

Ο χώρος των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων, που διογκώθηκε τεχνητά πριν από την κρίση, χτυπήθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα αφού εκτιμήθηκε ότι «είχε» να δώσει. Εδώ συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι ο χώρος με τις περισσότερες αυτοκτονίες.

Οι οπτικοί, κλάδος που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από οικογενειακές επιχειρήσεις, βρέθηκε μέσα στη δίνη της κρίσης να αγωνίζεται για την επιβίωσή του έχοντας απέναντι ένα υπουργείο Υγείας που θέλοντας να ξεφορτωθεί την υποχρέωσή του απέναντι στους ασφαλισμένους, προσπάθησε με κάθε μέσο να ρίξει στις πλάτες των οπτικών τη χορήγηση οπτικών ειδών. Ο κλάδος επέδειξε ενότητα αλλά και αποφασιστικότητα αποτρέποντας τα σχέδια του υπουργείου. Το ΚΚΕ σε αυτόν αλλά και σε κάθε αγώνα μας ήταν δίπλα μας μέσα και έξω από τη Βουλή. Σε τοπικό επίπεδο οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν σταθερά στο πλευρό των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Οι δήμοι δεν είναι έξω από το παιχνίδι, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Είναι κομμάτι της διαχείρισης της εξουσίας και έχει ταξικό πρόσημο.

Στηρίζω τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Κατημερτζόγλου, έναν σεμνό αγωνιστή, καταξιωμένο στη συνείδηση όλου του προοδευτικού κόσμου της Ν. Ιωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ