Σάββατο 6 Απρίλη 2019 - Κυριακή 7 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Την Κυριακή 14 Απρίλη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης

Με σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει την 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, την ερχόμενη Κυριακή 14 Απρίλη, που έχει οριστεί ως Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης. Η μαραθώνια πορεία θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ καλεί στην Πορεία Ειρήνης το Σάββατο 13 Απρίλη, που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης οργανώνουν την Κυριακή 14 Απρίλη κινητοποίηση στη βάση της Σούδας, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Κάλεσμα συμμετοχής στα σωματεία του νομού απευθύνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, με αναχώρηση στις 8 π.μ. από το Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην Αλεξανδρούπολη, η αντιπολεμική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απρίλη, στις 11 π.μ., μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής τόσο στην 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης όσο και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, την ίδια μέρα, σημειώνοντας: «Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που στρατιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο, αξιοποιώντας τη λεγόμενη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO). Απαιτείται διαρκής πάλη παίρνοντας υπόψη ότι η αιτία των επικίνδυνων εξελίξεων που στοιχίζουν ακριβά στους λαούς, είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ