Σάββατο 23 Μάρτη 2019 - Κυριακή 24 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
«Στάζει μέλι» για ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

«Η συνεργασία μας έχει γίνει στρατηγικής σημασίας - ειδικά στους τομείς της Ενέργειας και της Ασφάλειας», τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά την 6η Σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, σπεύδοντας να σημειώσει ότι η υποστήριξη αυτής της στρατηγικής συνεργασίας από τις ΗΠΑ «θα δυναμώσει τις προσπάθειες και τον διάλογό μας, ειδικά στον τομέα της Ενέργειας», μιλώντας για «προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», αλλά και προσθέτοντας ότι «εκτός από πολλές προκλήσεις η περιοχή έχει και πολλές σημαντικές ευκαιρίες».

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε, δηλαδή, ξανά πως το ελληνικό κεφάλαιο δηλώνει μπροστάρης στην προώθηση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών διευθετήσεων στην περιοχή και σε αυτό το πλαίσιο συντάσσεται, άλλωστε, στην προσπάθεια διατήρησης της Τουρκίας στη Δύση.

Ετσι, την Πέμπτη, από την Αττάλεια, ο Ελληνας ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος, υπερθεμάτισε για τη «θετική ατζέντα» που «θέλουμε να προχωρήσουμε» και, περιγράφοντας ως βασικό στόχο την «αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μας», υπογράμμισε ότι «σε όλα τα θέματα που την αφορούν, η Τουρκία έχει δικαιώματα», «είναι προφανές ότι στην Ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία έχει δικαιώματα που της αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας, που εμείς κατεξοχήν θέλουμε να ισχύει και να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές».

Την ίδια ετοιμότητα (συμβολής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς) εξέφρασε και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, που είχε σειρά επαφών στην Ουάσιγκτον και μάλιστα υπέβαλε πρόταση για «ετήσια σύνοδο κορυφής Ελλάδας - ΗΠΑ».

Τέλος, δεν περνά απαρατήρητη η προτεραιότητα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει στην ενίσχυση της συνεργασίας της με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ σε οικονομικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο, συνεχίζοντας εντελώς ξεδιάντροπα να εκφράζει «αριστερή» υποστήριξη στον Παλαιστινιακό λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διεύρυνση και εμβάθυνση» της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που καίνε την περιοχή(2020-11-19 00:00:00.0)
Σε «πρωτόγνωρα επίπεδα» η συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο(2020-06-17 00:00:00.0)
Νέα δεδομένα στην περιοχή από τις διεργασίες αποκατάστασης «κανονικών σχέσεων»(2020-05-30 00:00:00.0)
«Σηκώνει τα μανίκια» για τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό σε Ανατ. Μεσόγειο και Βαλκάνια(2018-12-20 00:00:00.0)
Ενίσχυση «τριμερών» με επίκεντρο την Κύπρο(2018-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ